musk maintenant possible d acheter une tesla avec des bitcoins

Caigudes al mercat de les criptodivises al voltant del 5% en el bitcoin i les 'altcoins' més operades després que la creació de Satoshi Nakamoto hagi fracassat en intentar reconquistar el nivell dels 40.000 dòlars. Mentre les raons de la davallada semblen merament tècniques, alguns observadors del mercat atribueixen a un tuit d'Elon Musk, en què semblava apuntar que 'havia tallat' amb el bitcoin, el retrocés de les compres. Mentrestant, l'ethereum també ha retrocedit des dels 2.900 dòlars i se situa per sobre dels 2.600 dòlars.

El fundador de Tesla va publicar dijous a la nit un críptic apunt a la xarxa social que molts al món dels actius digitals estaven interpretant com la ruptura del multimilionari amb el bitcoin. A què va seguir una altra resposta del mateix Musk.

Diversos tuits recents de Musk han provocat a la comunitat de monedes digitals una barreja d'entusiasme, confusió, aprensió i, de vegades, temor. Les seves missives a les xarxes socials han tingut una gran influència en els preus de dogecoin i el bitcoin i se'l culpa, almenys en part, de l'actual caiguda de la més operada de les monedes de xifrat i de les monedes digitals en general. Un article publicat al mes passat a The Wall Street Journal el descrivia com el major influenciador del bitcoin.

El mes passat, Musk tuiteó que Tesla ja no acceptaria bitcoins com a pagament pels seus vehicles, citant la gran petjada de carboni de la mineria digital del bitcoin. El tuit segueix ressonant als cercles de monedes digitals, revifant el debat sobre la sostenibilitat de la mineria de bitcoins.

Els analistes creuen que les monedes de xifrat es mantindran sobre els nivells actuals. "Esperem que el bitcoin al 'comptat es negociï a curt termini amb un lleuger biaix alcista, ja que els llargs palanquejats s'han aclarit", apunta QCP Capital a la seva nota més recent per als inversors. "Hem vist compres i vendes significatives als nivells de 30.000 i 40.000 dòlars, respectivament".

"Després de tocar fons la setmana passada, ara el mercat es mostra oscil·lant, de manera que és probable que passin diverses setmanes fins que s'estabilitzi de nou", indica Lukas Enzersdorfer-Konrad, COO de Bitpanda. "En moments com aquest, els inversors particulars haurien de centrar més a llarg termini, en lloc de comprar i vendre amb cada batzegada de la moneda".

"El bitcoin ha començat a mostrar un moviment positiu en el gràfic diari, mentre que el gràfic setmanal ha mostrat signes de desacceleració", afegeix l'analista. Després del recent enfonsament i malgrat la seva volatilitat, "els preus del bitcoin han pujat més d'un 25% aquest any. Cal recordar que la major caiguda mensual va ser al setembre de 2011. En aquell moment, el bitcoin va assolir un mínim de poc menys de 2 euros, cosa difícil d'imaginar amb els preus actuals", remata l'expert.

Noticias relacionadas

contador