sam bankman-fried, bankman, ftx

Sam Bankman-Fried, fundador i exconseller delegat d'FTX, ha estat detingut a Bahames a petició dels Estats Units, que l'acusa de cometre frau electrònic, frau de valors i rentat de diners.

El màxim responsable de l'operador de criptomonedes, que s'ha declarat en fallida, tenia previst comparèixer aquest dimarts davant del Comitè de Serveis Financers de la Cambra de Representants del Congrés dels Estats Units.

Segons publica CNBC, que cita experts legals, els càrrecs podrien portar Bankman-Fried a la presó per dècades. Tot i que abans que compleixi condemna, els fiscals nord-americans han d'assegurar una extradició de les Bahames a Nova York.

Per part seva, la Comissió de Valors dels EUA (SEC), ha iniciat un conjunt separat de càrrecs contra Bankman-Fried, relacionats amb "violacions de les nostres lleis de valors, que es presentaran públicament demà al Districte Sud de Nova York", segons ha confirmat el director de compliment, Gurbir Grewal, en un comunicat publicat dilluns.

La Comissió de Valors de Bahames va ordenar la setmana passada la congelació de tots els actius d'FTX després del col·lapse de l'exchange fundat per Sam Bankman-Fried, que va arribar a estar valorat en més de 30.000 milions de dòlars i ara no val res.

Les irregularitats al balanç d'Alameda Research, empresa germana i braç inversor d'FTX, van ser el detonant de la fallida del que arribés a ser el segon 'exchange' més gran del món.

L'advocat d'FTX ha assenyalat que milers de milions de dòlars en fons de clients d'FTX segueixen sense aparèixer (altres han estat robats) i se sospita que van ser transferits per Bankman-Fried a Alameda, que posteriorment els va dilapidar amb una sèrie de males inversions. Així mateix, el deute d'Alameda representava més de la meitat dels seus actius, dels quals una part important eren criptovalors FTT d'FTX.

Noticias relacionadas

contador