criptomonedas euro digital bitcoin
Alberto Sánchez

Com a conseqüència de l'augment de la intensitat dels conflictes de Rússia i Ucraïna, les criptomonedes tenen un paper clau en l'economia russa. Tot i les sancions que han anat imposant els EUA i Europa a Rússia, les transaccions de criptodivises continuen tenint l'avantatge.

Segons la informació de Cryptopolitan, les monedes locals de cada país han perdut el seu valor i s'han dut a terme les transaccions entre el ruble rus i la hrívnia ucraïnesa han estat dins de Binance, la borsa de criptomonedes més gran del món.

Kaiko, l'agència de recerca que s'ocupa dels problemes entre Rússia i Ucraïna, suggereix que les persones en guerra han comprat la moneda estable USDT de Tether per evitar la devaluació de la moneda. Però s'indica que, als dos territoris, són grans inversions en criptomonedes dividits en diverses transaccions.

Destaquen que el país de Vladimir Putin augmentarà l'abast de les operacions amb criptomonedes. Això es produeix quan diversos països d'Europa i els Estats Units aplicaran sancions que afectaran l'economia del país. El ruble va caure al cap de pocs dies del primer atac a Ucraïna, i la xifra continua sent desfavorable.

El bitcoin també s'ha mostrat com a bona opció d'inversió dins dels països afectats. Mentrestant, les operacions amb criptomonedes es fan més complicades després que el bitcoin perdés més de l'11% del seu valor a la setmana passada.

LA FINCEN ALERTA A LES INSTITUCIONS FINANCERES

Així, la Xarxa de Control de Delictes Financers dels Estats Units (FinCEN) ha emès una alerta a totes les institucions financeres nord-americanes perquè estiguin atentes a qualsevol intent de Rússia d'evitar les sancions de gran abast que se li van imposar després de la invasió a Ucraïna.

Tal com informa BeinCrypto, encara que és poc probable que les sancions imposades a Rússia condueixin a evasions a gran escala centrades en les criptomonedes, la vigilància continua sent necessària.

L'organisme de control també va aconsellar les borses que estiguessin atentes a les transaccions que es fan en jurisdiccions amb una normativa deficient contra el blanqueig de capitals.

"Encara que no hem vist una evasió generalitzada de les nostres sancions utilitzant mètodes com la criptodivisa, la ràpida notificació d'activitats sospitoses contribueix a la nostra seguretat nacional i als nostres esforços per donar suport a Ucraïna i al seu poble", deia el director en funcions.

Noticias relacionadas

contador