ballenas 1 bitcoin
© Alberto Sánchez

El cap de setmana llarg als EUA, amb un dilluns sense Wall Street, no ha estat obstacle perquè el mercat de les criptomonedes visqués un ral·li de curt termini que ha portat el bitcoin (BTC) i l'ethereum (ETH) a reconquerir els seus nivells de preu que es consideren punts d'inflexió psicològics al mercat baixista. Així, la reina de les criptes puja gairebé un 6% les últimes 24 hores, per sobre de 20.000 dòlars, mentre que la segona moneda per capitalització de mercat ho fa gairebé un 9% i acarona la marca dels 1.150 dòlars. El valor total dels actius 'cripto' també remunta fins als 910.000 milions de dòlars, amb alces importants per al cardano, la solana el dogecoin…

  • 64.502,47$
  • 0,36%

Els observadors de mercat apunten a l'activitat de les balenes, les bitlleteres amb més de 1.000 bitcoins, com a responsables dels guanys, ja que s'inclinen per les compres quan el preu del bitcoin cau per sota de la zona dels 20.000 dòlars, nivell que es considera de capital importància des del començament de l'estiu per als inversors que avaluen la durada del mercat baixista actual. Amb tot, les notícies negatives se succeeixen al criptoespai, on no cessen les informacions de plataformes de préstec de criptomonedes que congelen els fons dels seus clients. Els últims dies, Voyager Digital i Vauld han seguit els passos de Celsius, que ha acomiadat el 25% de la plantilla, mentre que el fons d'inversió cripto, 3 Arrows Capital està en fallida.

L'Índex de Por i Cobdícia de les criptomonedes es va mantenir al territori de la por extrema mentre el sector absorbia els seus últims cops, i els analistes seguien abatent els preus almenys a curt termini, mancant proves convincents que la inflació està sota control i l'economia mundial no caurà a la recessió. El bitcoin i l'ether han perdut més del 5% i el 6% des dels màxims de principis de la setmana passada, i la majoria de les altres criptomonedes també han estat en números vermells durant el mateix període.

"El bitcoin ha estat sota una pressió uniforme durant gairebé tota la setmana passada", indica Alex Kuptsikevich, analista d'FxPro. Opina l'expert que el rebot es deu a “l'excitació emocional del començament d'un nou període (mes, trimestre, mig any) en lloc de canvis fonamentals en la situació”. D'altra banda, nombrosos observadors de mercat també assenyalen que els mercats baixistes ofereixen l'oportunitat de comprar a preus baixos amb l'objectiu de mantenir-hi posicions i esperar les pujades futures.

Amb tot, l'impuls alcista ha aconseguit guanyar la mà als baixistes a curt termini, ja que s'han produït algunes bones notícies. A l'àmbit regulatori, els analistes celebren en general que s'hagi acordat a la Unió Europea el primer esborrany de la normativa de mercats de criptoactius (MiCA per les sigles en anglès), ja que donarà suport a les plataformes de compravenda de monedes digitals. D'altra banda, la xarxa Cardano ha llançat la seva actualització Vasil a la xarxa de proves, que comporta importants novetats i desenvolupaments per a aquesta cadena de blocs.

Tot i això, els experts criden a no cantar victòria, ja que “el panorama mundial segueix sent baixista i els mercats borsaris no mostren cap indici d'enduriment de les condicions financeres per part dels bancs centrals”, avisa Kuptsikevich. Des del punt de vista tècnic, pel que fa al bitcoin, tot confirma que cal extremar la cautela. “Als gràfics setmanals, el BTC segueix per sota de la mitjana de 200 setmanes, havent fracassat un tímid intent de pujar-hi a la setmana passada”, indica l'analista d'FxPro.

Noticias relacionadas

contador