bitcoincbcrash2

Per primera vegada des d'inicis de febrer, el bitcoin ha perdut els 40.000 dòlars. La correcció al mercat de les criptodivises segueix el seu curs aquest dimecres, quan el bitcoin i les 'altcoins', especialment l'ethereum, la binance coin, el cardano i el dogecoin han arribat a deixar caigudes del 20% en alguns casos, després d'un sol dia de treva des de la caiguda de dilluns. En el cas de la creació de Satoshi Nakamoto, la sagnia ha arribat a assolir el 14%, xifra que es suma al 30% que la moneda més operada del mercat ja havia cedit des del seu màxim històric al voltant de 65.000 dòlars de mitjans de abril.

La reina de les criptos es canvia de mans en 39.000 dòlars, la seva capitalització és de poc més de 700.000 milions, mentre que el valor total del mercat és d'1,8 bilions de dòlars, lluny de les marques d'1 i 2 bilions a què ens tenien acostumats aquests actius últimament. L'autèntica sagnia, en canvi, es dona en les 'altcoins' que havien gaudit d'un mercat tremendament alcista des de mitjans d'abril. L'ethereum perd els 3.000 dòlars i cau a mínims d'inicis de maig, mentre el vermell intens tenyeix altres tokens; el dogecoin cotitza als 0,4 dòlars i el cardano es replega clarament des del seu recent màxim històric del cap de setmana, fins als 1,7 dòlars.

Les notícies negatives de la setmana passada han frenat la confiança en el bitcoin, mentre l'aspecte tècnic s'ha tornat ombrívol. "Tenim un potencial 'cap i espatlles' en curs, que si es compleix pot portar el preu al voltant dels 33.000 dòlars", indica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

Un retrocés del 30% al 40% és "normal" durant els mercats alcistes del bitcoin, comenta Vijay Ayyar, cap de desenvolupament de negocis de la borsa de monedes digitals Luno, "així que això és molt esperat després d'haver tocat sostre als 64.000 dòlars". Ayyar recorda una correcció d'aproximadament el 35% al ​​gener, així com caigudes similars durant l'enorme pujada del preu del bitcoin el 2017. "Definitivament estem a prop d'un sòl" al voltant dels 38.000 als 40.000 dòlars, assenyala.

"La venda actual no és més que una correcció saludable que el mercat ha estat esperant durant molt de temps, un bitcoin més baix només significa més flux de diners", assenyala per la seva banda Naeem Aslam, analista d'Avatrade. "No hi ha dubte que els preus del bitcoin estan molt sobrevenuts. El suport a curt termini és a prop dels 37.000 als 39.000 dòlars i si els preus continuen caient, el següent nivell de suport important es troba als 35.000 dòlars", apunta.

CÒCTEL DE NOTÍCIES NEGATIVES

El catalitzador d'aquesta profunda rectificació del preu va començar el 12 de maig, quan el CEO de Tesla, Elon Musk, va dir que el fabricant d'automòbils elèctrics havia suspès la possibilitat de comprar els seus vehicles amb bitcoin, citant les preocupacions ambientals sobre l'anomenat procés de 'mineria' per obtenir les monedes digitals. Durant aquest procés s'utilitzen ordinadors de gran potència per resoldre complexos trencaclosques matemàtics que permeten realitzar transaccions amb bitcoin.

Els comentaris de Musk van provocar que més de 300.000 milions de dòlars desapareguessin de tot el mercat de criptodivises aquest dia. L'anunci de suspendre el pagament amb bitcoin es va produir tot just tres mesos després que Tesla revelés que havia comprat bitcoin per valor de 1.500 milions de dòlars, i que començaria a acceptar a canvi dels seus productes. A principis d'aquesta setmana, el CEO de Tesla va aclarir que la companyia "no ha venut cap bitcoin".

Després, aquest dimarts, tres organismes xinesos del sector bancari i de pagaments van emetre un comunicat en què advertien a les institucions financeres que no realitzessin negocis relacionats amb la moneda virtual, incloent-hi el comerç o l'intercanvi de moneda fiduciària per criptodivises.

La línia dura de la Xina amb les monedes digitals no és nova. El 2017 les autoritats van tancar els intercanvis de criptodivises locals i van prohibir les anomenades ofertes inicials de monedes (ICO), una forma que les empreses del sector recaptin diners mitjançant l'emissió de nous tokens digitals.

Els operadors a la Xina representaven una gran part del mercat de bitcoins, però després de la repressió, la seva influència es va reduir significativament. Les operacions de criptodivises xineses s'han traslladat a l'estranger.

Malgrat tot l'anterior, el bitcoin segueix pujant més del 40% l'any i un 320% durant els últims 12 mesos.

Noticias relacionadas

contador