ep archivo   bitcoin 20221130132704
BSM.UPF.EDU - Archivo

Pujades al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) puja un 1,5% durant les últimes 24 hores i se situa al voltant dels 28.300 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) guanya més d'un 1,3% i aconsegueix depassar els 1.850 dòlars.

“El líder del mercat (bitcoin) ha cotitzat en un rang molt estret durant l'última setmana, gairebé sense moure's. Aquesta consolidació, juntament amb la disminució del volum, podria indicar que un moviment brusc és a tocar”, apunta Joe DiPasquale, CEO de BitBull Capital.

Segons aquest expert, el sentiment alcista “segueix sent positiu”, cosa que permetrà a un grup “selecte” d'altcoins tenir un rendiment “decent” aquestes jornades “si el bitcoin roman en el rang actual durant més temps”. Així mateix, DiPasquale considera que una correcció per sota de 25.000 dòlars no trencaria l'estructura alcista, tot i que un moviment cap als 30.000 dòlars “és probable que s'enfronti a resistències”. Els esdeveniments que se succeiran aquesta setmana, que comença a mig gas amb les borses europees tancades, podrien decantar el rumb que prenguin els actius digitals. En primer lloc, l'actualització Shangai d'Ethereum, que es durà a terme el 12 d'abril, podria provocar una pressió important de venda sobre el preu de la principal altcoin del mercat.

Tot i això, són diversos els analistes que defensen una tesi molt diferent oposada. Experts com Mads Eberhardt, de Saxo Bank, destaquen que bona part dels inversors amb ethereum estacat tenen un perfil de llarg termini, de manera que és improbable que decideixin retirar els seus 'criptos' una vegada es completi l'actualització. De l'altra, un informe de CryptoQuant assenyala que més de la meitat de l'ethereum apostat experimenta pèrdues al voltant del 20% del seu valor.

"En general, la pressió de venda sorgeix quan els participants del mercat estan asseguts en guanys extrems, que no és el cas en aquest moment per a l'ethereum que s'ha estacat", expliquen aquests analistes.

A l'escena macroeconòmica, dimecres es coneixerà la darrera lectura d'inflació als Estats Units, una dada clau per determinar quin podria ser el proper pas al full de ruta d'una Reserva Federal (Fed) que podria acabar aviat amb el cicle de pujades.

“Els mercats tornen a posar la seva mirada als bancs centrals, segons l'eina de FedWatch de CME, hi ha un 60% de possibilitats que la Fed pugi 25 punts bàsics més. Això podria suposar el darrer moviment en aquest cicle de pujades, encara que els tipus podrien romandre alts durant més temps del previst. Tot i que l'evolució de la inflació continuarà sent la variable més determinant durant les properes decisions, caldrà estar molt atents a les dades d'ocupació i consum, així com als tensionaments que es puguin produir al sector financer”, expliquen des d'XTB.

A la resta del mercat, guanys força uniformes entre els altcoins. Destaquen les pujades superiors a l'1,6% en dogecoin (DOGE) i a l'1,4% en la solana (SOL), mentre que polygon (MATIC) és dels pocs grans criptovalors que no repunta aquest dilluns.

contador