ep el presidente de la fed jerome powell durante su intervencion en un actor organizado por nabe el
NABE

Caigudes en el bitcoin aquest dimarts fins a un mínim de dues setmanes a prop dels 53.000 dòlars, mentre sonen les veus d'alerta sobre l'esgotament del recent mercat alcista de les criptodivises. La reculada al voltant del 7% s'ha produït després de les declaracions del president de la Reserva Federal dels EUA (Fed), Jerome Powell que va qüestionar la validesa de la creació de Satoshi Nakamoto com a mitjà de pagament. "S'assembla més a l'or", va assenyalar aquest dilluns.

Segons Powell, el bitcoin manca dels ingredients clau que el convertirien en una moneda útil. Com a resultat, la criptomoneda és essencialment més un substitut del metall preciós que del dòlar, va declarar Powell. "Els criptoactius són molt volàtils i, per tant, no són realment útils com a dipòsit de valor. No estan recolzats per res. Són més aviat un actiu per a l'especulació", va agregar el president del banc central més poderós del món durant un seminari web del Banc de Pagaments Internacionals.

"Powell no s'ha mostrat molt entusiasmat. Com més popular sigui el seu ús real, en contraposició a la seva acumulació, menys entusiasmat estarà", assenyalen els experts de Rabobank. "Els bancs centrals no seran fans dels "diners" digitals alternatius", agreguen.

Alhora, Powell es va unir als seus homòlegs internacionals per dir que el llançament d'una moneda digital d'un banc central seria un pas transcendental per al sistema financer que necessita una acurada preparació. "Tenim l'obligació d'estar a l'avantguarda de la comprensió dels reptes tecnològics, així com dels possibles costos i beneficis" d'un dòlar digital. "No hem de precipitar-nos en aquest projecte". Sí que va reconèixer que la Fed llançarà algun dia un dòlar digital, però no serà fins que s'hagi desplegat un pla i hi hagi una gran acceptació per part del públic nord-americà.

"Com som la principal moneda de reserva del món, no necessitem afanyar-nos en aquest projecte, no volem ser els primers a sortir al mercat", va explicar Powell.

Sobre les monedes estables -stable coins- va comentar que són "una millora" respecte als criptoactius, però la seva credibilitat prové d'estar recolzades per una moneda sobirana. "Les monedes estables poden tenir un paper que exercir amb una regulació adequada, però aquest paper no serà el de formar la base d'un nou sistema monetari global", va expressar.

De fet, "una moneda global governada pels incentius d'una empresa privada és una cosa que mereixerà i rebrà el major nivell d'expectatives reguladores", va sentenciar el president de la Fed.

Noticias relacionadas

contador