powell 20220106091815

Les criptodivises privades -incloent-hi les monedes estables (stablecoins)- i una moneda digital del banc central dels EUA podrien coexistir, segons ha declarat aquest dimarts el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell.

En aquests termes s'ha expressat el cap del banc central més poderós del món durant el testimoni davant el Senat dels EUA per a la seva reelecció al capdavant de la Fed, on es disposa a començar un segon mandat.

Les seves afirmacions també van arribar com a resposta a una pregunta del senador republicà Pat Toomey. "Si el Congrés autoritzés i la Fed perseguís un dòlar digital del banc central, no hi ha res en això que hauria d'impedir que una moneda estable ben regulada i emesa pel sector privat coexisteixi amb un dòlar digital del banc central?" va preguntar Toomey.

"No, en absolut", va respondre ràpidament Powell.

Aquest comentari suposa un canvi de to respecte al juliol, quan Powell va dir que no veia la necessitat de les criptomonedes si el banc central emetés el seu propi CBDC. Entre els criptoactius, incloent-hi les stablecoins, un tipus de cripto vinculat a un actiu com una moneda fiduciària o un metall preciós. Entre les stablecoins més conegudes es troben les emeses per Tether, Circle i Binance.

La manca de claredat sobre com regular aquest espai, que està creixent ràpidament i que mou un bilió de dòlars, ha provocat l'enfrontament entre el Capitoli nord-americà, Wall Street i l'univers de les criptomonedes.

Però les respostes poden estar per arribar. Dimarts, Powell també va confirmar que el banc central té previst publicar el seu esperat informe sobre les monedes digitals a les properes setmanes.

Noticias relacionadas

contador