ethereum cripto

L'ethereum guanya la partida al bitcoin aquest dimecres i puja gairebé un 4%, comparat amb l'1,3% de la reina dels criptoactius. El segon token per capitalització de mercat va deixar un màxim aquest dimarts gairebé als 3.250 i va aconseguir tancar per sobre de la resistència dels 3.200 que ha sostingut des de llavors.

Els analistes tècnics havien advertit que aquest nivell de preus constituïa la barrera a superar perquè el rebot s'ampliés des dels mínims de dilluns, per sota dels 3.000 dòlars. Tot i això, altres experts indiquen que els moviments en els contractes de futurs i d'opcions envien senyals d'alerta.

Amb tot, el preu al comptat està operant per sobre dels 3.200 dòlars i la mitjana mòbil simple de 100 hores. Segons l'analista Aayush Jindal de Newsbtc.com, "hi ha una línia de tendència alcista clau que s'està formant amb el suport a prop dels 3.190 dòlars al gràfic horari de l'ethereum/dòlar". "El parell podria continuar pujant si hi ha una ruptura clara per sobre de la zona de resistència dels 3.250 dòlars", afegeix.

Aquest comportament segueix el patró de l'Ether -la unitat de la xarxa ethereum- dels darrers tres mesos. Durant aquest període, el preu ha viscut dues recuperacions notables. Primer, va assolir un màxim de 4.870 dòlars el 10 de novembre i de 4.780 dòlars l'1 de desembre. Tot i això, al doble sostre li va seguir ràpidament un dur rebuig, que va provocar liquidacions de contractes de futurs llargs per valor de 490 milions de dòlars en 48 hores, recorden des de CoinTelegraph.

Una vegada més, l'esperança va arribar als operadors el 8 de desembre després que l'ether –la unitat de la xarxa Ethereum– comencés a pujar un 28,5% en quatre dies per tornar a provar el suport dels 4.400 dòlars. Poc després, la tendència a la baixa va continuar, portant al mínim de 2.900 dòlars el 10 de gener, que va ser el preu més baix d'aquest token vist en 102 dies. Aquest mínim va marcar un descens del 40% des del màxim històric de 4.870 dòlars i va provocar que els operadors es preguntessin si s'havia establert un mercat baixista.

Tot i això, la criptomoneda i la resta del mercat han aguantat bé després dels comentaris del president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, de dimarts i la capitalització total ha ascendit fins als 2 bilions de dòlars.

La solana, el cardano, el ripple, i LUNA també mostren un panorama alcista aquest dimecres, amb pujades d'entre el 3% i el 5%. Powell va indicar que el banc central està preparat per "pujar més els tipus d'interès amb el temps", si la inflació continua persistint a nivells alts, però els analistes es van afanyar a assenyalar altres comentaris, suggerint que un entorn de baixos interessos podria persistir pel moment.

És possible que els operadors hagin interpretat aquests comentaris de manera positiva.

Noticias relacionadas

contador