dogecoin
Flickr

El president de la Reserva Federal dels Estats Units, Jerome Powell, ha assenyalat que els mercats de capitals, tipificats per la bogeria del dogecoin, estan "una mica com l'escuma". Preguntat al qüestió, ha admès que la política de diners fàcils del banc central pot haver tingut una cosa a veure amb aquest estat de pujades en alguns actius poc convencionals.

En una conferència de premsa dimecres, recollida per CoinDesk, se li va preguntar a Powell si creia que hi havia un risc per a l'estabilitat financera en tendències com la criptodivisa inspirada en el meme d'un gos que ha pujat a cop de tuit del fundador de Tesla, Elon Musk. La moneda digital representada per Shiba Inu, iniciada com una broma, ha vist com el seu preu s'ha inflat més de al 6.000% des del començament d'any. La pregunta s'emmarca en el context de la relació entre els baixos tipus d'interès i la política monetària fàcil, cosa que ha provocat un major interès en les accions de Gamestop i en criptomonedes com el dogecoin.

"S'estan veient coses als mercats de capitals que pugen com l'escuma, això és un fet", ha reconegut Powell. "No diré que no té res a veure amb la política monetària, però també té molt a veure amb la vacunació i la reobertura de l'economia".

En un intent de combatre les conseqüències de la COVID-19, els bancs centrals de tot el món han seguit injectant nous diners als mercats financers, cosa que, al seu torn, ha tingut un gran impacte en la moneda digital a través de la inflació dels preus dels actius.

No obstant això, el president Powell es va mostrar optimista sobre les perspectives d'una recuperació econòmica més ràpida als Estats Units, assenyalant que els "grans bancs estan molt ben capitalitzats" i que els riscos de finançament de les institucions financeres són baixos.

"El que ha mogut molt els mercats durant els últims mesos és aquest gir del que va ser un hivern bastant fosc a un procés de vacunació molt més ràpid i una reobertura més ràpida".

Noticias relacionadas

contador