fed, cripto, criptomonedas

Sensibles pèrdues al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) retrocedeix un 1,5% a les últimes 24 hores i s'allunya dels 17.000 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) perd a prop d'un 3% i lluita per consolidar els 1.200 dòlars.

El sector continua estant molt pendent dels moviments que faci la Reserva Federal (Fed) dels Estats Units. La setmana passada, el president Jerome Powell va esperonar un ral·li al mercat després d'obrir la porta a una futura moderació dels tipus. Les paraules del banquer central van impulsar també les criptomonedes, que van veure el bitcoin provar els 17.500 dòlars.

Tot i això, informacions del diari The Wall Street Journal assenyalen que la Fed podria fer marxa enrere en els seus plans i deixar per més endavant aquesta moderació en les pujades després de l'últim informe d'ocupació. Les dades, que van mostrar un mercat laboral més fort de l'esperat, estarien recolzant la decisió de la Fed de fer una alça dels tipus d'interès de referència en uns 50 punts bàsics el febrer del 2023 fins al rang dels 450-475 punts.

“Les condicions macroeconòmiques seguiran exercint un paper substancial en el descobriment de preus del bitcoin”, assenyala la companyia de criptoanàlisi Arcane Research, que destaquen que “l'alentiment del mercat es reflecteix en uns volums de negociació molt reduïts als mercats al comptat i de derivats. “L'últim mes sembla haver provocat que els participants al mercat defugin allunyar-se del criptomercat”, apunten.

Segons Arcane, el mercat de criptomonedes, menys volàtil del que és habitual, està experimentant un “èxode d'operadors” després del col·lapse d'FTX. “El mercat de criptomonedes ha operat principalment com un organisme coordinat a l'última setmana, cosa que és evident per tots els índexs que operen en un entorn molt pla”, afegeixen.

Al costat positiu, diferents analistes destaquen l'aposta d'importants institucions en els actius digitals malgrat els darrers esdeveniments del mercat. És el cas de BlackRock, el conseller delegat del qual Larry Fink ha lloat recentment el potencial de les finances descentralitzades, o de Goldman Sachs, sobre el qual Reuters va informar que estava estudiant d'invertir en aquelles companyies la valoració de les quals s'ha vist negativament afectada per la fallida d'FTX.

A la resta del mercat, importants caigudes en nombrosos actius digitals. Dogecoin (DOGE) perd a prop d'un 10%, mentre que el cardano (ADA), el polygon (MATIC), el polkadot (DOT), el litecoin (LTC) i la solana (SOL) es deixen entre un 3% i un 5% a les últimes 24 hores.

Noticias relacionadas

contador