le bitcoin au plus bas depuis 2020 la plate forme celsius gele les retraits 20221130190347

Les criptomonedes s'estan enfonsant... i potser sense frens. Tot i que el bitcoin (BTC) i l'ethereum (ETH) repunten per sobre del 0,1%, tractant de recuperar els 17.000 i de consolidar els 1.200, respectivament, la majoria de criptodivises cotitza a la baixa. En les últimes 24 hores, la capitalització total de mercat de les criptes retrocedeix un 0,11% fins als 809.680 milions de dòlars i tot apunta que podria tornar a provar els mínims anuals.

El pessimisme s'estén per tot el mercat d'actius digitals, que sembla ser incapaç d'aixecar cap després del col·lapse d'FTX. Aquest dimecres s'ha conegut una nova fallida a l'espai de les criptomonedes, la de la minera de bitcoin Core Scientific, que s'ha acollit al Capítol 11 de la Llei de Fallides nord-americana tot i continuar generant un flux de caixa positiu. Així mateix, la companyia ha anunciat que planeja seguir minant bitcoin mentre compleix les obligacions amb els deutors.

Al degoteig de males notícies al sector cal sumar-li els moviments dels bancs centrals de llarg a llarg del món, que continuen ferms en la seva política de pujades de tipus alhora que augmenten els indicis que grans economies com la dels Estats Units entraran en recessió el proper any.

“Atesa la reacció d'altres classes d'actius, el repunt del bitcoin és poc impressionant, ja que els operadors de criptomonedes segueixen a l'expectativa sobre quina serà la propera gran fitxa de dòmino de les criptomonedes a caure o si rebrem alguna orientació més clara del front regulador”, explica Edward Moya, analista sènior de mercats d'Oanda.

Per part seva, Jeff Dorman, director d'inversions d'Arca Funds, ha subratllat que “si bé penso que estem tocant fons, no sé què és el que pot provocar un rebot”.

"Esperem que la selecció d'actius digitals faci una transició cap a noms de més qualitat com bitcoin i ethereum en funció de factors com els 'tokenomics' sostenibles, la maduresa dels respectius ecosistemes i la liquiditat relativa del mercat", ha assenyalat el director de investigació de Coinbase, David Duong. Segons aquest expert, “la disposició dels inversors a acumular altcoins s'ha vist greument afectada pel despalanquejament el 2022 i pot trigar molts mesos a recuperar-se del tot”.

A la resta del mercat, pèrdues generalitzades. Ripple (XRP) retrocedeix un 0,6%, dogecoin (DOGE) i cardano (ADA) perden un 2%, igual que polkadot (DOT). A més, Polygon (MATIC) cedeix un 2% i Shiba inu (SHIB), un 1,3%; per part seva, la solana (SOL) cau més d'un 2,6% i està a punt de perdre els 12 dòlars. Al costat contrari de la balança, guanys moderats en tron (TRX) i litecoin (LTC).

Noticias relacionadas

contador