michael saylor microstrategy

MicroStrategy s'ha quedat en una situació complicada. La caiguda del bitcoin al voltant d'un 30% des del començament d'any porta al límit la companyia a causa de la seva gran acumulació d'aquesta criptomoneda i del seu préstec recolzat per aquesta.

  • 1.292,97$
  • 0,83%

L'empresa de programari d'intel·ligència empresarial ha caigut al voltant d'un 46% des de començament d'any. No obstant això, aquesta no és la principal preocupació que hi ha al voltant de la companyia.

MicroStrategy, dirigida per Michael Saylor, un dels anomenats 'toro del bitcoin', ha estat comprant actius de la reina de les 'criptos' des d'agost de 2020, arribant a recórrer a préstecs per finançar aquestes adquisicions.

A finals d'aquest mes de març, la companyia va demanar un préstec de 205 milions de dòlars a Silvergate Bank per comprar més bitcoin. Aquest crèdit recolzat per la criptomoneda només era d'interès, per la qual cosa l'empresa només ha de pagar l'interès en un període i el principal queda pendent de pagament al final del període de vigència.

No obstant això, aquesta estratègia pot portar a una margin call (trucada de marge), si el bitcoin cau per sota de cert nivell. En aquest cas, tal com va avançar el director financer de la companyia Phong Le, s'ha xifrat en 21.000 dòlars. Passat aquest límit, MicroStrategy haurà d'aportar més bitcoins per recolzar el préstec amb Silvergate Bank.

"Com podeu veure, vam esmentar anteriorment que tenim força bitcoins sense garantia. Així que tenim més que podríem aportar en el cas que tinguéssim molta volatilitat a la baixa", va dir Le llavors.

Les grans adquisicions de bitcoin han fet que les accions de MicroStrategy segueixin de prop la seva cotització, fet que explica que el 2021, amb el ral·li de les criptos, els seus títols pugessin més d'un 1.000%, mentre que ara estan a la baixa.

Noticias relacionadas

contador