mina-bitcoin-china
Liu Xingzhe/Chinafile/EPA

El mercat de les crptodivises segueix mostrant una bona ressaca després del setge regulador de la Xina i els EUA al comerç i minat al bitcoin, per part del gegant asiàtic, i a les tributacions dels guanys amb criptoactius en el departament del Tresor nord-americà. La creació de Satoshi Nakamoto es canvia de mans als 35.000 dòlars, després d'un nou retrocés cap a 32.000 dòlars, però els experts d'HSBC assenyalen que la postura de la Xina no és una cosa nova, sinó que apunta a una "major cautela".

L'última mesura de la Xina per endurir la regulació de les monedes digitals no és una "novetat", segons indiquen. "Han anat arribant missatges des de Pequín durant temps. Segons la meva opinió, han estat més cautelosos amb les criptodivises", assenyala Paul Mackel, cap global de recerca de divises d'HSBC, a CNBC.

Aquests comentaris arriben a col·lació que el viceprimer ministre xinès, Liu He, i el Consell d'Estat diguessin divendres en un comunicat que cal una regulació més estricta de les criptodivises per protegir el sistema financer. La declaració deia que calia "prendre mesures enèrgiques contra el comportament de la mineria i el comerç del bitcoin, i prevenir resoltament la transmissió dels riscos individuals a l'àmbit social".

La setmana passada, la Xina va dinamitar el criptomercat amb una sèrie d'advertències i vetos per part de les seves autoritats que van portar la plataforma de moneda digital Huobi a reduir o suspendre alguns dels seus serveis i productes en certs països i deixar de prestar serveis d'allotjament de minat a la Xina continental en resposta a la recent repressió de les monedes digitals en aquest país.

El moviment actual de la Xina no és nou. L'ofensiva del país contra les monedes digitals es va accelerar el 2017 quan els reguladors van tancar els intercanvis de bitcoins del país.

Mackel ha afegit que el recent intent de Pequín no entra en conflicte directe amb la intenció del país de llançar el seu propi iuan digital, l'anomenada moneda digital del Banc Central (CBDC), que pretén substituir part de l'efectiu en circulació.

"No crec que hi hagi necessàriament un conflicte amb l'e-CNY quan es llanci, és una moneda digital molt diferent, per dir-ho", va dir, utilitzant una abreviatura del iuan electrònic xinès.

"Crec que probablement hi ha altres qüestions més importants en les criptodivises en aquest moment: el grau d'especulació, la volatilitat i el que això significa en termes d'entorn. Aquestes qüestions poden haver dominat l'ànim dels inversors últimament", arrodoneix l'expert d'HSBC.

Noticias relacionadas

contador