euro bce portada sede

L'euro es manté sense canvis davant el dòlar al voltant dels 1,1830 dòlars, ja que poc pot fer davant l'envit de la divisa dels EUA, alimentada per la incertesa del mercat i les sensacions que la Reserva Federal dels EUA (Fed) s'ajornarà tot el que pugui el tapering, a causa de l'alentiment de l'economia per la soca delta. La moneda comunitària gairebé no s'ha immutat després de la decisió de política monetària del Banc Central Europeu (BCE), mentre els experts apunten que la creixent inflació mantindrà apuntalada la divisa europea.

  • 1,0719$
  • 0,24%

Els experts ja havien avançat que era "poc probable que el suport de l'euro/dòlar en 1,1800 quedi desafiat almenys que el BCE es mostrés extremadament acomodatici i els riscos s'inclinen cap a noves pujades després de la reunió", assenyala Jeffrey Halley, analista d'Oanda. "l'euro/dòlar s'està desplaçant dins d'un canal baixista des de principis d'any, de manera que el rebot des dels mínims d'agost té lloc des de la base d'aquest. A molt curt termini tenim una resistència important als 1,1909", afegeix per la seva banda José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"El BCE ha estat moderat en la revisió del PEPP, suggerint que el ritme de compres es reduirà moderadament, però assegurant que les condicions acomodatícies es mantindran durant molt temps", indica per la seva banda Sílvia Dall'Angelo, economista sènior de Federated Hermes, cosa que explica la manca d'acció del preu en la moneda comunitària.

Amb tot i "passi el que passi, l'amenaça de la inflació en augment probablement limitarà el potencial baixista de l'euro enfront del dòlar durant les pròximes setmanes i mantindrà la divisa comunitària al camí de la recuperació cap a la marca dels 1,20 dòlars", indica per la seva banda Ipek Ozkardeskaya, analista sènior en Swissquote.

Són diversos els factors que es barregen als mercats aquests dies, la recuperació dels EUA, la recuperació mundial, el sostre del deute nord-americà, les contínues mesures repressives del govern de la Xina sobre el sector privat, els nervis sobre la reducció dels estímuls de la Fed i el BCE, o simplement la pandèmia. "Tot això es tradueix en una barreja de senyals contradictoris i la fugida cap a la seguretat, és a dir, cap al dòlar, és gairebé inevitable", explica Halley.

D'altra banda, el cable (lliura/dòlar) va trencar dilluns una línia de suport ascendent als 1,3800, que ha pujat fins als 1,3830 aquest matí. "Amb l'escassetat rècord de treballadors, agreujada pel Brexit, que amenaça de l'escassetat de béns de consum, i la pujada d'impostos en camí, el repunt del cable fins als 1,3900 dòlars la setmana passada, podria ser el seu millor resultat en un temps", explica l'expert d'Oanda.

Noticias relacionadas

contador