ethereumcb1

Dimecres 6 de juliol, els desenvolupadors d'Ethereum van dur a terme amb èxit la fusió a la xarxa de prova Sepolia, duent la xarxa Ethereum un pas més cap al canvi de protocol de prova de treball (Proof-of-Work) a prova de participació (Proof-of-Stake).

  • 3.004,72$
  • -5,20%

La notícia ha animat els inversors de l'ether (ETH), que han arribat a elevar el preu un 5% a les últimes 24 hores, fins a màxims de 1.170 dòlars, encara que a l'hora d'escriure aquest article, la segona criptomoneda més gran del món, que ha estat sota una gran pressió de venda a començaments d'aquesta setmana, cedeix terreny cap als 1.160 dòlars.

Tot i això, aquest esdeveniment positiu està sens dubte revifant les esperances dels inversors. Durant l'esdeveniment d'ahir, la cadena proof-of-work de Sepolia, també coneguda com la capa d'execució, es va fusionar amb la cadena proof-of-stake, també coneguda com la capa de consens.

L'educador d'Ethereum Anthony Sassano va confirmar l'èxit de la fusió a la xarxa de proves de Sepolia. Va afegir que també aplana el camí per implementar la fusió definitiva (conegut en la criptocomunitat com 'The Merge' -La Fusió- a la xarxa de proves Goerli. Al seu compte de Twitter, Sassano va escriure:

"Gràcies a tots els que vau veure el directe de la fusió de Sepolia! La transició de la fusió de Sepolia es va dur a terme amb èxit (i la cadena va finalitzar!), així que ara és el moment de la supervisió durant els propers dies. Després fusionem Goerli... ...i després mainnet. La fusió s'acosta".

El desenvolupament de la transició d'Ethereum 2.0 a un mecanisme Proof-of-Stake ha vist endarreriments parcials al passat. Actualment s'espera que la transició de la mainnet d'Ethereum es produeixi a finals d'any.

Fins i tot amb la fusió de la xarxa de prova de Sepolia, hi ha hagut alguns contratemps. Tot i això, el desenvolupador del protocol Ethereum, Terence Tsao, va qualificar la fusió d'"èxit". Va afegir que entre el 25 i el 30% dels validadors es van desconnectar després de la fusió a causa de "configuracions errònies". Posteriorment, s'hi va referir com a "contratemps" menors que no retardaran més la fusió de la xarxa principal.

Aquestes fusions de la xarxa de prova serveixen bàsicament com un “assaig” per als desenvolupadors d'Ethereum, donant-los una idea dels reptes que poden esperar durant la fusió de la xarxa principal. Durant la retransmissió en directe, el cofundador d'Ethereum, Vitalik Buterin, va assenyalar alguns reptes de la fusió de la xarxa principal.

Per exemple, la mainnet Merge inclourà infraestructura de tercers que actualment no està disponible durant les xarxes de prova. Buterin va dir: "Així que hi podria haver problemes no crítics com aquest que simplement apareixeran a la Merge que no estem captant amb aquestes proves [...] Hi ha un munt de perifèrics que simplement no estan sent provats i això és inevitable i probablement estigui bé".

Noticias relacionadas

contador