ep ethereum ha finalizado con exito su fusion y con ella cambiara su protocolo a proof of stake
Eduardo Parra - Europa Press

El mercat de les criptomonedes ha ampliat les vendes que es van iniciar després de la fusió d'ethereum aquest cap de setmana i la capitalització total de tots els criptovalors ara està més a prop dels 900.000 milions de dòlars que del bilió. El valor global d'aquests actius va cedir aquesta marca la setmana passada, un cop es va completar la migració tecnològica de la cadena de blocs dels contractes intel·ligents, cosa que va derivar en un esdeveniment 'ven la notícia' ('sell the news'). Després d'una calma inicial, quan el canvi de model de consens a prova de participació es va completar amb èxit, els inversors van començar a desfer-se de les seves posicions en l'ether -la unitat de la xarxa Ethereum-, el bitcoin i altres altcoins.

  • 63.094,42$
  • -1,99%

El mercat s'enfronta a una debilitat més gran, si és possible, ja que, a més que l'ether ha perdut un 25% del seu valor des de dilluns passat, ha cedit també l'important nivell dels 1.400 dòlars, on residia una important resistència formada el 28 d'agost. Pel que fa a la resta d''altcoins' no han seguit una millor sort i les pèrdues són de més del 10% per a molts dels criptovalors. El bitcoin, per part seva, amenaça els 18.000 dòlars i obre les portes cap als 17.000 dòlars.

Els experts, en general, atribueixen l'onada de vendes a un moviment 'compra el rumor ven la notícia', i "en termes de l'acció del preu, no hi ha dubte que molts han estat entusiasmats amb aquest esdeveniment i el repunt recent, que va allunyar el preu dels seus mínims de 860 dòlars va ser principalment a causa d'aquest bombo", comenta Naeem Aslam, analista d'Avatrade. "Els operadors han continuat pensant que quan es produeixi l'esdeveniment real, veuran un preu més alt. Però la decepció en aquest extrem els va portar a iniciar el procés de presa de beneficis, cosa que ha desencadenat en una venda al preu d'ETH que es va iniciar dijous i ha prosseguit el cap de setmana", afegeix.

"Si 'La Fusió' no hagués sortit bé, el mercat podria haver registrat una venda molt més forta. Els fluxos nets de divises van ser positius els dies previs a l'actualització d'ethereum", indica Simon Peters, analista d'eToro. "En general, l'augment dels dipòsits al mercat al comptat i de derivats es pot interpretar com una pressió més gran de venda i l'arribada de la volatilitat", afegeix.

De fet, els analistes no creuen que la pressió baixista hagi tocat fons encara. Actualment, el preu consolida les pèrdues per sobre del nivell de 1.280 dòlars i per sota de la mitjana mòbil simple de 100 hores. A l'alça, el preu s'enfronta a la resistència a prop del nivell de 1.335 dòlars. És a prop del nivell d'entrada del 23,6% de la caiguda recent des del màxim de 1.474 dòlars fins al mínim de 1.288 dòlars.

La següent resistència important és a prop dels nivells de 1.360 i 1.380 dòlars. Al gràfic horari de l'ethereum/dòlar s'observa una línia de tendència baixista amb resistència a prop dels 1.360. És a prop del nivell del 50% de reculada de la recent caiguda des del màxim de 1.474 fins al mínim de 1.288.

Si l'ethereum no aconsegueix superar la resistència dels 1.360, podria continuar baixant. Un primer suport a la baixa és a prop de la zona dels 1.300 dòlars.

El següent suport important és a prop dels 1.260 dòlars. Una ruptura a la baixa per sota del suport dels 1.260 dòlars podria suposar un altre fort descens. En el cas indicat, el preu de l'ether podria baixar cap al nivell de 1.200 dòlars.

Noticias relacionadas

contador