ethereum 1024x575

El primer dia després de 'La Fusió' deixa fortíssimes caigudes en l'ethereum, la segona criptomoneda més gran del món. L'ether cau en aquests moments per sobre del 8% i ha arribat a perdre més d'un 10% a la sessió.

Segons dades de CoinGecko, ethereum ha baixat al voltant d'un 10% durant les últimes 24 hores fins a un preu lleugerament superior als 1.460 dòlars. La caiguda és molt més aguda que la de la resta de criptomonedes: per exemple, el bitcoin perd al voltant d'un 1,8% en aquests moments i se situa per sota dels 20.000 dòlars.

Edward Moya, analista d'Oanda, afirma que la criptomoneda podria seguir sota pressió als dies següents a 'The Merge', ja que “segueix sent vulnerable a curt termini a noves vendes, especialment mentre els inversors esperen la decisió de la Reserva Federal (Fed) de la setmana que ve". “La significativa debilitat de les accions tecnològiques també està pesant en els actius de criptodivises”, afegeix Moya.

En un informe de principis d'agost, l'empresa d'anàlisi de criptomonedes Glassnode va assenyalar que les dades de les borses de derivats indicaven que l'expectació al voltant de 'La Fusió' semblava generar un sentiment alcista al voltant de l'ethereum al juliol, però els operadors de derivats sofisticats ja estaven cobrint les apostes, esperant que el preu d'ETH caigués després de l'esdeveniment.

Així mateix, Glassnode explicava que clarament hi havia un patró de “comprar amb el rumor i vendre amb la notícia” a les pujades de l'ethereum. "Els operadors semblen estar utilitzant opcions de compra per apostar pel preu d'ETH al setembre, mentre que els futurs i les opcions de backwardation indiquen que una expectativa de venda està en joc", van indicar aquests experts.

'La Fusió', que es va completar amb èxit poc abans de les 09:00 hora espanyola d'aquest dijous, va suposar el canvi de la segona cadena de blocs de més d'un model de prova de treball (proof of work) a un de prova de participació (proof of stake), que redueix en aproximadament un 99% el seu consum energètic, cosa que tornarà aquesta tecnologia i el seu criptovalor més amigables amb el medi ambient i, per tant, molt més atractius per als inversors a llarg termini.

Noticias relacionadas

contador