le bitcoin au plus bas depuis 2020 la plate forme celsius gele les retraits 20221130190355

Les criptomonedes estenen les seves pèrdues. El bitcoin (BTC), la moneda digital més gran del món, es deixa més d'un 1% aquest divendres i s'allunya dels 18.000 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH), l'altcoin més gran, retrocedeix una mica menys i tracta d'estabilitzar-se a prop dels 1.200 dòlars.

Els moviments dels bancs centrals aquesta setmana han contingut completament el repunt de les criptomonedes. A la pujada de 50 punts bàsics de la Reserva Federal (Fed) dimecres se sumen el mateix nombre del Banc d'Anglaterra (BoE) i del Banc Central Europeu (BCE), amb aquest últim adoptant una postura molt més agressiva encarnada en la presidenta Christine Lagarde. “Amb el que hem fet fins ara no n'hi ha prou per guanyar la batalla contra la inflació. Això garanteix una pujada de tipus de 50 punts bàsics a la nostra propera reunió i probablement a la següent, i potser a la següent. No sé si això serà la nova normalitat”, va reconèixer la banquera parisenca.

"El bitcoin sembla encallat al voltant de la zona de 17.000 dòlars", assenyala Edward Moya, analista sènior de mercats d'Oanda. Per part seva, els experts de Julius Baer creuen que l'ensurt recent protagonitzat per Binance impedirà al mercat recuperar-se a curt termini.

D'altra banda, Sam Bankman-Fried, a qui Bahames va denegar la llibertat sota fiança, romandrà a la presó antillana de Fox Hill, considerada per alguns com “pitjor que Guantánamo”, fins al febrer del 2023. El proper 8 de febrer està programada la seva següent compareixença davant un tribunal de les Bahames.

A la resta del mercat, pocs moviments. Binance coin (BNB) cedeix un 0,5%, mentre que dogecoin (DOGE), cardano (ADA) i solana (SOL) cedeixen posicions, entre d'altres.

Noticias relacionadas

contador