bitcoin mano portada

El mercat de les criptomonedes es deixa bressolar pel que sembla ser una consolidació després dels brutals vaivens de la setmana passada. Un dilluns tranquil ha seguit un cap de setmana durant el qual el bitcoin (BTC) s'ha instal·lat al rang de preus que molts analistes consideren just per a la 'cripto', entre els 28.000 dòlars i els 32.000, amb els 30.000 com la línia de flotació que s'esforça per mantenir.

  • 70.981,89$
  • 2,23%

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, la reina de les 'criptos' està per sobre de la mitjana mòbil simple de 100 hores després que a la sessió del 16 de maig deixés un mínim a prop dels 29.060 dòlars. Per sota, a l'àrea de 29.000 dòlars, els compradors estan molt actius, segons indica l'anàlisi tècnica. Quant a resistències, el nivell de 30.300 dòlars mostra una barrera important. És a prop del nivell del 50% de la reculada de la recent caiguda des del màxim dels 31.390 dòlars fins al mínim dels 29,060 dòlars de dilluns. Un tancament reeixit per sobre del nivell dels 30.300 dòlars podria obrir les portes a una pujada decent.

El mercat en conjunt s'assenta sobre els 1,3 bilions de dòlars, mentre que les principals altcoins segueixen l'estela del BTC i l'ethereum també es mou en rang entre 1.950 i 2.200 dòlars en xifres rodones.

"El col·lapse de Terra, LUNA i l'UST ha fet que els criptoinversors siguin molt cautelosos i els ha portat mals records del passat", comenta Naeem Aslam, analista d'Avatrade. "La caiguda de Terra ha recordat els inversors com són d'arriscades les inversions en criptomonedes, i que haurien de pensar abans de posar els seus estalvis en aquesta classe d'actius", prossegueix.

Les notícies en aquest front segueixen després que el cofundador de Terraform Labs, Do Kwon, hagi presentat aquest dilluns una altra proposta per reviure la cadena de blocs Terra desfent-se de la fallida moneda estable TerraUSD i renovant el projecte en una nova xarxa. Kwon vol copiar el codi de la cadena de blocs per crear una nova xarxa -una bifurcació-, anomenada Terra, i distribuir nous criptovalors als antics partidaris de Terra, com els desenvolupadors d'aplicacions clau, aquells els ordinadors dels quals ordenen transaccions a la xarxa, i els que encara tenen TerraUSD. Aquesta és la segona proposta de Kwon per reviure la xarxa, però molts experts desconfien de la iniciativa i no hi tenen esperances.

"No obstant, és possible que aquests records no tinguin una influència duradora, i això és perquè les criptodivises veuen un repunt", comenta l'expert. I si s'acceleren les compres per sobre dels 32.000, el repunt del mercat "té la capacitat no només d'esborrar tots els records anteriors, sinó que indica que els criptocomerciants estan molt motivats per invertir més del que es poden permetre a causa de la seva relació risc -recompensa".

"També és important tenir en compte que el preu de bitcoin està operant a prop de la zona de supervenda segons el suggeriment de l'RSI en el marc de temps diari i setmanal", afegeix l'analista.

El gràfic de l'ethereum, per part seva, està donat forma a un patró de banderí baixista, segons l'anàlisi tècnica de CoinTelegraph, que suggereix una continuació de les caigudes. Per tant, si el preu pateix una ruptura al punt del vèrtex del banderí a prop dels 2.030 dòlars, aleshores l'objectiu baixista de l'estructura estarà per sota dels 1.500 dòlars, més d'un 25% per sota del preu actual.

Noticias relacionadas

contador