ep archivo   el presidente de la reserva federal de estados unidos jerome powell en la rueda de
RESERVA FEDERAL DE ESTADOS UNIDOS - Archivo

El mercat de les criptomonedes estén els guanys d'aquest dimecres. La capitalització borsària ha augmentat gairebé un 2% durant l'últim dia, fins als 837.000 milions de dòlars, alhora que les principals 'criptos' s'han mostrat resilients: el bitcoin (BTC) cotitza lleugerament a l'alça i es manté a prop dels 16.600 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) ha guanyat al voltant d'un 3% i lluita per consolidar els 1.200 dòlars.

Bona part d'aquest rebot se'l pot atribuir a les actes de la reunió del novembre de la Reserva Federal (Fed), les quals han mostrat que el banc central pot estar disposat a reduir les alces en el futur pròxim.

"Diversos participants van observar que, a mesura que la política monetària s'acostava a una postura prou restrictiva per assolir els objectius del Comitè (Federal de Mercat Obert), seria apropiat alentir el ritme d'augment del rang objectiu per al tipus dels fons federals", indica el document de la Fed. "A més, una majoria substancial dels participants va jutjar que una desacceleració del ritme d'augment seria probablement apropiada aviat", van afegir des del banc central.

Tot i això, el missatge ha estat mixt i ha replicat l'emès per Powell al final del conclave del 2 de novembre: les pujades podran ser menors, sí, però la taxa final dels tipus d'interès serà més alta del que s'esperava. “Diversos participants van assenyalar que, en mostrar la inflació pocs indicis de disminuir, i en persistir els desequilibris de l'oferta i la demanda a l'economia, la seva avaluació del nivell final del tipus dels fons federals que caldria per assolir els objectius del Comitè era una mica més alta del que havien previst anteriorment”, van apuntar els banquers.

Michael Reinking, estrateg de mercat de la Borsa de Nova York, considera que “no hi ha res terriblement sorprenent” a les actes, “ja que els funcionaris suggereixen que alentir el ritme de les pujades dels drets permetria a la Fed avaluar millor el progrés cap als seus objectius “atès els incerts desfasaments” associats a la política monetària”.

Per la seva banda, Anna Wong, economista en cap dels EUA, creu que el document revela “una tendència sorprenentment pessimista”. “Hi ha un acord generalitzat dins del Comitè per alentir el ritme de les pujades de tipus, una opinió defensada per la vicepresidenta Lael Brainard, però poca convicció sobre fins on haurien d'arribar els tipus”, afegeix.

Després de l'última reunió de la Fed, les criptos van esborrar els seus guanys davant l'expectativa d'un banc central més dur del que esperava el consens… encara que aquesta vegada, de moment, no ha estat el cas. En aquests moments, l'eina FedWatch de CME atorga una probabilitat del 75% que el banc central nord-americà emprengui una pujada de tipus de 50 punts bàsics el proper 14 de desembre.

A la resta del mercat, guanys moderats. Ripple (XRP) rebota un 0,43%, mentre que el dogecoin (DOGE) puja un 0,87%. El cardano (ADA) cedeix un 0,23%, mentre que polygon (MATIC) repunta un 0,10% i polkadot (DOT) cotitza pràcticament pla. La solana (SOL) suma un 9% durant les últimes 24 hores.

Noticias relacionadas

contador