lagarde 20220310200001

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha carregat amb duresa contra les criptomonedes. Durant una entrevista a la televisió holandesa, ha declarat que les divises digitals "no es basen en res" i que haurien de ser regulades per evitar que la gent especuli amb els estalvis de la seva vida.

"La meva molt humil valoració és que (les 'criptos') no valen res, no es basen en res, no hi ha cap actiu subjacent que actuï com a àncora de seguretat", ha emfatitzat Lagarde.

A la presidenta del BCE li preocupen les persones "que no entenen els riscos, que ho perdran tot i que se sentiran terriblement decebudes, i per això crec que això s'hauria de regular".

L'any passat, Lagarde va dir que el bitcoin s'utilitzava per dur a terme una activitat "reprobable" de blanqueig de diners. La banquera i la política francesa ha impulsat en repetides ocasions l'enduriment de la normativa sobre criptodivises a la UE i ha criticat el consum energètic del bitcoin.

Durant l'entrevista, Lagarde ha defensat el projecte d'euro digital del banc, afirmant que serà "molt diferent" de les criptodivises privades.

Lagarde també ha assegurat que no té cap criptoactiu perquè "vol predicar amb l'exemple". Però els segueix "amb molt de compte", ja que un dels seus fills hi va invertir, en contra del consell. "És un home lliure", ha declarat.

A principis d'aquest mes, Fabio Panetta, membre del comitè executiu del BCE, va dir que un euro digital es podria llançar durant els quatre anys següents. Va assenyalar que els bancs centrals havien de satisfer la creixent demanda de pagaments no monetaris. A més, va declarar que el mercat dels actius digitals és com un salvatge oest.

Els bancs centrals continuen sent molt crítics amb les criptomonedes malgrat la seva proliferació, mentre que el 90% de supervisors monetaris mundials estan treballant en versions digitals de les seves divises sobiranes.

contador