jamie-dimon-jp-morgan 20180109182913

La taula de trading de les monedes digitals que Goldman Sachs estava ultimant, ja ha començat a operar amb futurs i derivats sobre el bitcoin, segons un memoràndum d'activitats publicat per Reuters i es troba després dels últims avenços de la creació de Satoshi Nakamoto que aquest cap de setmana ha deixat una bona carrera alcista i apunta als 60.000 dòlars.

Aquest equip la formació del qual ja va transcendir al març, marcant el gir de 180 graus de l'entitat capitanejada per Jamie Dimon d'opositora de les criptodivises a llançar-se a operar amb elles, ha estat comprant i venent futurs de bitcoin en CME Group i forwards no lliurables, segons el document.

L'anunci és una prova més que Wall Street està acceptant i adoptant la moneda digital. Segueix a la mida del banc rival Morgan Stanley d'oferir als seus clients de gestió de patrimonis accés a fons de bitcoin durant els últims mesos. "Sens dubte, hi haurà més bogeria per part dels inversors institucionals que això és un altre senyal sobre l'auge del bitcoin i les monedes digitals com a actius financers de gran rellevància", assenyala Jeffrey Halley, analista d'Oanda.

El mercat ha de preparar-se per "un repunt per sobre dels 60.000 dòlars que portarà el preu de la principal divisa criptogràfica fins als recents màxims històrics als 64.900 dòlars", afegeix, "i possiblement més, si el dòlar es manté feble".

Els dos derivats que fa servir el grup comercial permeten als inversors opinar sobre el preu futur del bitcoin. Els contractes es liquiden en efectiu i Goldman no ha de lidiar amb l'actiu físic, que "no està en condicions de negociar", segons la nota.

El grup de negociació formarà part de la divisió de divises globals i mercats emergents de Goldman i dependrà del soci de Goldman Rajesh Venkataramani, segons CNBC, que va informar per primera vegada de la nota divendres.

Noticias relacionadas

contador