ethereum 1024x575

La Comissió de Mercats i Valors dels EUA (SEC per les sigles en anglès) s'ha atribuït control sobre la xarxa d'Ethereum, en un polèmic comunicat que ha deixat el mercat de les criptomonedes estupefacte. Segons indica, com que el 45% dels nodes de validació de la cadena de blocs que recentment ha canviat de model de consens a la prova de participació es troben en territori nord-americà, té jurisdicció sobre les transaccions que es realitzen en aquesta xarxa.

El dilluns 19 de setembre, la SEC va presentar una demanda contra el criptoinfluencer Ian Balina per no registrar els seus actius digitals abans de la seva oferta d'ICO del 2018.

La SEC estava preocupada, ja que les transaccions d'aquestes criptos es van realitzar igualment. Així mateix, la SEC també va assenyalar que tota la xarxa Ethereum cau sota l'àmbit del govern dels Estats Units. Al document, la SEC va assenyalar que: "L'ETH enviat a Balina va ser validat per una xarxa de nodes a la cadena de blocs d'Ethereum, que estan agrupats més densament als Estats Units que a qualsevol altre país. Com a resultat, aquestes transaccions van tenir lloc als Estats Units".

Actualment, a prop de la meitat dels nodes d'Ethereum estan funcionant als Estats Units. Segons dades d'Etherscan, la segona densitat de nodes més gran és a Alemanya, amb un 19%. Però la SEC indica que només perquè els Estats Units dominen el conjunt de nodes d'ETH, l'agència de valors pot tenir la jurisdicció sobre la xarxa global d'ETH.

Noticias relacionadas

contador