regulación prohibición criptomonedas
Alberto Sánchez

La Comissió de Valors dels EUA (SEC per les sigles en anglès), amb motiu del primer cas de trànsit d'informació privilegiada, va declarar dijous nou criptomonedes digitals com a valors. La categorització és de gran importància ja que la SEC busca definir la supervisió de les criptodivises a través de les seves accions d'aplicació, segons ha recollit CryptoDaily.

Els reguladors federals van presentar una denúncia dijous al·legant que un exgerent de productes de Coinbase havia participat en el tràfic d'informació privilegiada, donant al seu germà i un altre amic consells sobre els actius que Coinbase estaria cotitzant.

Després d'això la SEC va declarar que nou de les criptodivises enumerades a la denúncia eren valors. Les criptomonedes esmentades eren: AMP, RLY, DDX, XYO, RGT, LCX, POWR, DFX i KROM.

La identificació de diverses criptomonedes com a valors per part de la SEC no és una cosa nova. Tot i això, aquesta vegada s'ha fet en acords amb l'emissor o en accions d'aplicació. Després de la denúncia registrada dijous, va ser la primera vegada que la SEC va identificar les criptodivises com a valors sense acusar els emissors o sense que la borsa ni tan sols inclogués els actius.

Fins ara, la Comissió de Valors i Borsa s'ha negat a comentar l'assumpte o si la denúncia de dijous asseia un precedent sobre com identificar els actius que considera valors.

contador