peter schiff
Flickr

A l'marge del preu del bitcoin que segueix en mode correctiu després del seu auge d'un 20% des del començament de l'any, la comunitat que gira al voltant de les monedes digitals s'han embrancat en un altre debat aquesta setmana. Es tracta de la història de com el prestigiós economista Peter Schiff va perdre la contrasenya del moneder virtual on tenia emmagatzemats els seus bitcoins.

Tot va començar amb un tuit de l'inversor, conegut per ser un fanàtic de l'or, sobre com, de sobte, la seva cartera digital s'havia "corromput" i no reconeixia la contrasenya. Schiff, que també és cap executiu d'Euro Pacific Capital i president de SchiffGold, aprofitava l'ocasió per carregar contra la creació de Satoshi Nakamoto: "Ara no només els meus bitcoins són intrínsecament inútils; tampoc tenen valor de mercat. Sabia que ser propietari de bitcoins era una mala idea, però mai em vaig adonar que era tan dolenta".

No és la primera vegada que Schiff critica durament la moneda digital. A l'igual que altres primeres espases del món de la inversió és un conegut detractor d'aquest actiu, el que considera sense valor i merament especulatiu.

Però l'anècdota no acaba aquí. I com segueix ha servit de distracció a la 'criptocomunidad' en uns dies de declivi a tot el mercat, després que l'anomenat or digital arribés a un màxim per sobre de 9.100 dòlars el cap de setmana. Amb la moneda digital reculat fins als 8.600 dòlars entre dilluns i dimarts, el mercat s'ha dedicat a riure, literalment, de Schiff per proclamar als quatre vents que el programari va ser el culpable que no pogués accedir al seu bitlleter. La 'criptocomunidad' s'ha mostrat escèptica sobre les seves explicacions i no han estat pocs els que han sortit a rebatre's que es tracta d'un error humà.

Anthony Pompliano, cofundador i soci de Morgan Creek Digital, es va comunicar públicament amb Schiff i li va dir que "el programari només executa les ordres que els humans li donen. No pot "oblidar" res. Envia'm un correu electrònic i intentaré ajudar-te a recuperar el bitcoin perdut", segons recull Finance Magnates.

Schiff va respondre dient que Erik Voorhees, director executiu i fundador de la borsa de moneda digital ShapeShift, "va crear la cartera per a mi i fins i tot ell pensa que no hi ha res que hi pugui fer".

No obstant això, el citat Vorhees, que va confirmar que, de fet, havia ajudat a Schiff a configurar la seva cartera de bitcoins, va escriure que Schiff "va oblidar la contrasenya, i mai va gravar la frase [de recuperació]". Aquesta frase és un breu text que fa servir la memotécnica per, precisament, recuperar una contrasenya en cas que es perdi. El directiu de ShapeShift, va carregar contra les al·legacions de Schiff sobre el bitcoin en declarar: "Si li donessin una unça d'or i la deixés caure a la vorera, condemnaria de manera similar el metall preciós com un sistema monetari ximple?". I va afegir: "La sobirania financera no és per a tots".

LA CONTRASENYA OBLIDADA

Les afirmacions de Schiff, en ser certes, suposarien un dur cop per al bitcoin i les criptos i posarien en dubte la seva futura adopció. De fet, seria impossible que s'estengués l'ús de la creació de Nakamoto com a magatzem de valor si, de sobte, es perdessin irremeiablement el nostres bitcoins.

Diversos experts han declarat a Forbes que Schiff ha ficat la pota ja que és "simplement impossible" que un moneder digital es corrompi de sobte. "És completament ridícul", ha valorat Mati Greenspan, fundadora de l'equip d'anàlisi de cripto i bitcoin Quantum Economics. "Peter deu haver oblidat la seva contrasenya i no ha guardat la informació de recuperació".

Schiff, per la seva banda, s'ha aferrat a les seves paraules i s'ha entestat a intentar tenir raó, qualificant fins i tot de "notícia falsa" tot i l'enrenou al voltant de com va perdre el seu bitlleter virtual.

Noticias relacionadas

contador