ep archivo   rodrigo buenaventura presidente de la cnmv
DANIEL SANTAMARIA/ CNMV - Archivo

El president de la CNMV, Rodrigo Buenaventura, ha explicat que el supervisor està considerant centrar-se en els proveïdors de serveis amb criptoactius, però com a publicitat, no per ser oferts com a inversió.

"El principal element que requereix acció reguladora descansa sobre la possibilitat que la publicitat de criptoactivos com a inversió no conté informació objectiva sobre el producte i els seus riscos", ha explicat durant la clausura del Token World Conference aquest divendres.

El Govern va anunciar al març que establiria els "mecanismes necessaris" perquè la CNMV pogués regular la publicitat de les monedes digitals, per la qual cosa el supervisor va obrir una consulta pública fa uns dies.

D'aquesta manera, Buenaventura ha explicat que es requerirà una autorització per a les campanyes massives dirigides al públic general, mentre que la resta estaran supervisades i es podria demanar la rectificació o eliminació, d'acord amb els termes establerts a la Circular.

El president de la CNMV ha incidit durant el seu discurs en què aquells que adquireixin aquest tipus de productes necessiten estar al corrent dels riscos i al fet que aquesta inversió pot resultar en pèrdues significatives a causa de la fluctuació dels preus, episodis de falta de liquiditat i la pèrdua de diners en la seva totalitat a causa de ciberatacs o errades en la seva custòdia.

El febrer d'aquest any, la CNMV va publicar junts amb el Banc d'Espanya un comunicat en què alertava sobre els riscos d'invertir en aquest tipus d'actius i subratllava la seva falta de legislació, variacions extremes dels preus i la seva incapacitat per ser usades com diners de curs legal.

Tot i els riscos de la inversió en aquests actius, Buenaventura ha defensat el poder transformador d'aquesta nova tecnologia. "Si hi ha alguna cosa en el que podem coincidir tots és al poder transformador d'aquesta eina, així com el seu potencial per convertir-se en un dels pilars de la transformació digital de l'economia".

INNOVACIÓ I 'SANDBOX'

El president de la CNMV ha destacat també iniciatives com el 'sandbox' financer o banc de proves, que es va posar en marxa aquest any amb l'objectiu que les 'fintech' analitzin la viabilitat de nous models de negoci.

"Si bé és molt aviat per avaluar els resultats, el projecte és una prioritat per a nosaltres, i la conducció, compromís i suport per part de les autoritats espanyoles en aquest assumpte són molt clares", ha explicat.

El termini per presentar projectes per al 'sandbox' va finalitzar el passat 23 de febrer amb el registre de 67 projectes, dels quals 32 podrien afectar l'esfera de competència de la CNMV. D'aquests, Buenaventura destaca que molts es basen en una aplicació al mercat de valors de la tecnologia DLT.

Noticias relacionadas

contador