kazajistan-tokayev

Les autoritats del Kazakhstan han revelat que els reguladors dels actius digitals han portat a terme una ofensiva en què s'han tancat 55 granges il·legals de mineria de criptomonedes i 51 més s'han vist obligades a interrompre les seves operacions, segons informa Crypto News Flash.

L'Agència de Control Financer de la República del Kazakhstan ha declarat que els 106 miners es van veure obligats a paralitzar les activitats mineres, desmantellar els equips de mineria i retirar-los dels llocs d'emplaçament.

A més, l'agència ha dit que les infraccions variaven entre els responsables. Per a alguns, el delicte va ser operar sense obtenir la llicència necessària, com s'exigeix ​​a tots els miners del país. Per altres, la infracció consistia en l'evasió d'impostos, mentre que altres s'havien connectat il·legalment a la xarxa elèctrica nacional. En el cas d'aquests darrers, feien servir energia que el govern havia reservat per a la producció industrial.

L'operació ha confiscat més de 65.000 peces d'equip miner per valor de més de 190 milions de dòlars i ha donat lloc a l'obertura de 25 causes penals. Després del procediment, l'operador de la xarxa estatal va afirmar que el consum d'electricitat del país es va reduir a 600 MWh.

Segons es detalla, entre els culpables, l'agència també ha esmentat la dissetena persona més rica del Kazakhstan. És un expresident de Qazaqgaz, empresa estatal de gas i un antic cap del departament de delictes de drogues de la policia nacional.

contador