rojo caida bitcoin
© Alberto Sánchez

Els grans bancs d'inversió corren a revisar les seves prediccions del preu del bitcoin a llarg termini després de l'aguda correcció de la reina de les criptomonedes, que ha rectificat un 50% des del màxim històric al novembre i acumula caigudes de més del 20% aquest any. En concret, l'alta volatilitat està limitant l'adopció institucional del bitcoin, assenyala JPMorgan que ha rebaixat les seves expectatives en el preu de les monedes digitals.

En concret, el banc d'inversió fixa aquest objectiu, ara, als 38.000 dòlars, comparat amb els 150.000 dòlars que preveia anteriorment, segons recull Business Insider. "La nostra projecció anterior que la relació de volatilitat entre el bitcoin i l'or caurà al voltant de dues vegades el valor actual a finals d'aquest any no sembla realista. El nostre valor just per al bitcoin basat en una relació de volatilitat del bitcoin respecte a l'or de quatre vegades seria una quarta part de 150.000 dòlars, és a dir, 38.000 dòlars”, han explicat.

Els especialistes de JPMorgan van assenyalar que l'actual reculada del 50% des del màxim històric del novembre va posar de manifest la naturalesa del cicle d'auge i caiguda (el cicle d'auge i caiguda descriu les fases alternes de creixement i declivi econòmic que es troben típicament a les economies capitalistes modernes), que és un obstacle perquè les institucions afegeixin bitcoins a la seva cartera.

L'objectiu anterior de JPMorgan de 150.000 dòlars suposava la convergència de la volatilitat del bitcoin amb la de l'or i l'equiparació de les assignacions de bitcoin amb les de l'or a les carteres dels inversors. L'última onada de vendes del bitcoin va posar en dubte les seves propietats de diversificació, ja que BTC va ser a tàndem amb la caiguda del mercat de valors, van afegir els analistes.

"El desafiament més gran per al bitcoin en el futur és la seva volatilitat i els cicles d'auge i caiguda que dificulten una major adopció institucional", ha subratllat JPMorgan. Així mateix, no descarta un nou descens dels preus del bitcoin.

Noticias relacionadas

contador