general 2 criptodivisas

Índia ha aclarit la seva postura sobre les monedes digitals, un fet que ha provocat fortes pujades en el mercat, del 15% en l'ethereum i el ripple, i ha portat les criptodivises al seu millor dia de l'última setmana. El Banc de la Reserva de la Índia (RBI per les sigles en anglès) ha emès un avís oficial en relació amb el fet que els bancs locals suposadament estan advertint els clients contra l'ús d'aquests actius, fent referència a la circular anul·lada de l'RBI de fa tres anys.

"Aquestes referències a la circular esmentada per part dels bancs/entitats regulades no estan en ordre, ja que aquesta circular va ser anul·lada per l'Honorable Tribunal Suprem el 4 de març de 2020 a l'assumpte de Writ Petition", diu l'avís, emfatitzant que la circular ja no és vàlida i no pot ser citada.

No obstant això, els bancs i altres institucions financeres regulades poden seguir duent a terme processos de diligència deguda amb els clients en relació amb les normes de lluita contra el blanqueig de capitals i de coneixement de client en virtut de la Llei de Prevenció del Blanqueig de Capitals de 2002, ha assenyalat l'RBI.

La declaració de l'RBI es produeix en resposta als informes dels mitjans de comunicació que afirmen que alguns dels bancs més grans de la Índia, com el Banc HDFC i el Banc Estatal de la Índia, han advertit els seus clients contra el comerç de monedes digitals. Alguns usuaris van afirmar que l'HDFC Bank va citar l'ordre de l'RBI de 2018 que prohibia el comerç de moneda digital al país. La prohibició va ser anul·lada oficialment al març de 2020 pel Tribunal Suprem de la Índia.

La notícia en una alenada d'aire fresc enmig de la incertesa regnant sobre l'estatus legal de les 'criptos' a la Índia. A principis d'aquest any, fonts anònimes van afirmar que el govern estava planejant una prohibició general d'aquests actius.

Noticias relacionadas

contador