ep archivo   las crecientes demandas de electricidad de bitcoin han atraido casi tanta atencion como
DOMINIO PÚBLICO - Archivo

Els mercats mundials estan en suspens aquest 4 de maig, en espera que la Reserva Federal dels EUA (Fed) comuniqui la seva decisió de política monetària, que s'espera molt més agressiva del que el banc central més poderós del món ha anat anticipant. El mercat ha descomptat, però, en bona mesura un increment de tipus del 0,5% i encara que no són pocs els que creuen que el Comitè de Política Monetària (FOMC per les sigles en anglès) podria arribar a sorprendre amb una pujada de fins un 0,75%, diverses veus s'han alçat per avisar que l'orientació a futur del banc central serà decisiva per donar la raó als que creuen que els 'falcons' regnaran al banc central.

  • 67.078,53$
  • 1,09%

Però hi ha riscos que la feblesa recent de l'economia dels EUA lligui curt els membres més agressius del FOMC. Per tant, accions, criptomonedes i divises podrien protagonitzar un ral·li d'alleujament.

Els experts indiquen que el mercat també prestarà atenció a la reducció del balanç del banc centra dels EUA, gairebé més que a la pujada de tipus a l'escenari d'un increment de 50 punts bàsics. En definitiva, molt està en joc en els actius en general i tot depèn de “com de dura se'n mostri la Fed”, indica Jeffrey Halley, analista d'Oanda. La debilitat de les 'criptos' és manifesta, amb els inversors sortint d'un mercat la capitalització del qual està en 1,71 bilions.

El bitcoin (BTC) cotitza al voltant dels 38.000 dòlars i ha baixat silenciosament cap a la línia de suport del gener, avui dia al voltant dels 37.400 dòlars. "Si el FOMC es mostra agressiu, el suport podria fallar, cosa que indicaria una correcció a la baixa fins als 33.000 dòlars. El fracàs dels 33.000 dòlars dispararia una onada de vendes més lletja que té com a objectiu per sota dels 20.000 dòlars", explica Halley.

"El bitcoin està lluitant per aconseguir una pujada fins als 40.000 dòlars, punt d'inflexió decisiu, ja que els inversors segueixen sent cautelosos a l'hora de comprar actius de risc. La moneda digital necessita un nou catalitzador, ja que el sentiment de Wall Street segueix sent força negatiu, malgrat que ja podria haver descomptat el pic d'agressivitat de la Fed", assenyala per la seva banda Edward Moya, analista d'Oanda.

Altres dades del mercat mostren que mentre el preu del BTC segueix sota pressió, les seves "adreces actives diàries" han augmentat. L'activitat "base" de la xarxa de Bitcoin continua creixent, segons dades de Santiament.

D'altra banda, l'ethereum (ETH) també ha seguit un camí semblant i ha seguit la correcció del preu del bitcoin des del principi d'any. Durant la darrera setmana, el preu d'ETH ha rondat als 2.800 dòlars.

A causa del context actual, hi ha indicis que finalment la Fed passi sense pena ni glòria per a aquest mercat, ja que sense un desencadenant clar de la reunió del FOMC, cal esperar una consolidació més gran, "ja que els venedors d'opcions intenten obtenir un rendiment escurçant la volatilitat", comenten des de Dexterity Capital. "50bps no serà el desencadenant, perquè tots ho hem vist venir", conclouen.

Noticias relacionadas

contador