barry, silbert, dcg, genesis
Doc Searls (Flickr)

El prestador de criptomonedes Genesis s'ha acollit finalment al Capítol 11 de protecció per fallida aquest dijous a última hora de la nit al tribunal federal del Manhattan. Es converteix així en l'última víctima del contagi al sector causat pel col·lapse de la borsa de 'criptos' FTX i causa un cop demolidor al conglomerat Digital Currency Group (DCG), de la qual és filial.

Es van presentar tres peticions separades de les societats en cartera de Genesis. L'empresa ha calculat més de 100.000 creditors en una 'mega' declaració de fallida, amb passius agregats que oscil·len d'entre 1.200 i 11.000 milions de dòlars, segons els documents de la fallida.

En la seva declaració, Genesis afirma que espera que el procés de reestructuració deixi diners per pagar els creditors no garantits, un grup que es pot eliminar en cas de fallida si la situació és extremadament greu.

Poc després que FTX s'enfonsés al novembre, Genesis es va veure obligada a suspendre les retirades de fons dels clients. El prestador havia estat lluitant per aconseguir finançament o arribar a un acord amb els creditors. Juntament amb l'empresa matriu, DCG, ha estat sotmesa a una pressió cada vegada més gran per fer front a 900 milions de dòlars de dipòsits bloquejats.

"Esperem avançar en el nostre diàleg amb DCG i els assessors dels nostres creditors mentre busquem implementar un camí per maximitzar el valor i proporcionar la millor oportunitat perquè el nostre negoci emergeixi ben posicionat per al futur", ha declarat el CEO interí de Genesis, Derar Islim, en un comunicat.

Entre els creditors de la companyia, hi ha noms importants de l'espai de les criptomonedes. Per exemple, Genesis deu Gemini Trust Company (totes dues es van associar al producte Gemini Earn) 766 milions de dòlars, encara que Gemini, que ha amenaçat de demandar el CEO de DCG, eleva aquesta xifra fins als 900 milions de dòlars; a la companyia de trading Cumberland DRW, 18,7 milions de dòlars; al criptofons Mirana (inversor a ByBit), 151,5 milions de dòlars; a MoonAlpha Finance (l'equip darrere de Babel Finance) li deu 150 milions de dòlars, mentre que el deute amb VanEck's New Finance Income Fund puja fins als 53 milions de dòlars. Així mateix, el document mostra que a un creditor desconegut se li deuen 462,2 milions de dòlars i a un altre, 230 milions.

contador