dolar bits numeros rojos portada 0100101
Flickr / Famzoo

Una de les principals raons per les quals els Estats Units necessita tenir un dòlar digital és que altres països s'afanyen a emetre les seves pròpies monedes digitals de banc central (CBDC), va dir divendres la governadora de la Reserva Federal, Lael Brainard, segons ha informat Reuters.

Durant la seva intervenció en el Grup d'Estratègia Econòmica de l'Institut Aspen, Brainard va dir: "El dòlar és molt dominant en els pagaments internacionals, i si hi ha altres jurisdiccions importants al món amb una moneda digital, una oferta de la CBDC, i els EUA no en tenen una, simplement, no puc entendre-ho", segons l'informe de Reuters.

A principis d'aquest mes, el president de la Fed, Jerome Powell, va dir a un comitè de la Cambra de Representants que un informe de la Fed sobre la CBDC arribaria a principis de setembre, mentre el banc central decideix sobre els mèrits de l'emissió d'un dòlar digital. Mentrestant, la Xina es troba en la fase de prova de la seva pròpia CBDC.

Més a prop de casa, Brainard va dir que la proliferació d'stablecoins podria fragmentar el sistema de pagaments sense un dòlar digital, segons l'informe.

Un dòlar digital també podria ajudar a les persones que no tenen comptes bancaris a obtenir ajuda de govern, com els pagaments de socors en cas de pandèmia, segons ha citat Reuters la governadora de la Fed.

D'altra banda, Brainard va dir que no veu cap signe que les actuals lectures de la inflació alta estiguin empenyent les expectatives d'inflació a llarg termini per sobre de l'objectiu del banc central del 2 per cent.

Noticias relacionadas

contador