• L'ethereum deixa una fita per sobre dels 1.050 dòlars i acumula 100.000 milions
  • Després del seu ral·li, el ripple corregeix però manté el segon posat per capitalització de mercat i segueix per sobre de 3 dòlars
ethereum cripto

Les ‘criptos’ van camí de rubricar la seva primera setmana de 2018 amb noves fites i un acumulat dels més d'1.300 tokens existents ben assentat per sobre dels 750.000 milions de dòlars. La tendència que va dominar els actius virtuals en els últims dies de desembre s'ha perllongat en aquest nou any i demostra que els inversors senten apetit per les ‘altcoins’ mentre el bitcoin consolida la muntanya russa de preus del mes de desembre entorn dels 15.000 dòlars i acapara un percentatge sobre el total d'amb prou feines un terç, quan habitualment la seva dominancia era del 50%.

La relativa calma de la reina dels criptoactius ha esperonat a altres monedes de xifrat com l'ethereum o el ripple que han deixat recents rècords. La divisa de la plataforma basada en els contractes intel·ligents (‘smart contracts’) ha fet història per sobre dels 1.000 dòlars i ha elevat el seu valor per damunt també dels 100.000 milions de dòlars. Encara així, segueix portant-se el bronze en el podi de divises de xifrat per acumulat de mercat, ja que el ripple ha saltat aquesta setmana a la segona posició. En 15 dies, el token de la plataforma de Sant Francisco, RippleNet network, ha triplicat el seu valor i ha arribat a cotitzar per sobre dels 3,5 dòlars aquest dijous.

No obstant això, el ripple sofreix una correcció de més del 8% i amb prou feines manté els 3 dòlars, mentre acumula 120.000 milions de dòlars -el seu récrod és de 140.000-. Una pausa més que raonable ja que en els últims 30 dies, la trucada ‘criptodivisa de la banca’, que el seu principal objectiu és oferir solucions globals aplicades al sector financer i que permet pagaments transfronterers de forma immediata, s'ha apreciat un 1.000%.

La moneda digital de broma *dogecoin ja val 1.000 milions

UNA BROMA D'1.000 MILIONS DE DÒLARS

I la febre per les criptos ha donat ales a altres actius digitals molt més insòlits. És el cas del dogecoin, creat com una moneda parodia, que ha aconseguit els 1.000 milions de capitalització de mercat i s'ha disparat un 400% en l'últim mes.

Aquest fet encén totes les alarmes dels experts i és un altre dels signes preocupants que envia aquest mercat, al costat d'altres factors “com el fet que hi hagi inversors que s'hipotequin per comprar bitcoins”, assenyala Alberto Muñoz Cabanes, professor de la UNED. “Són aspectes que fan pensar que l'auge de les criptodivisas presenta alguns trets de bombolla”, afegeix aquest expert.

Noticias relacionadas

contador