criptomonedas euro digital bitcoin
Alberto Sánchez

Els russos es dirigeixen cap a les plataformes d'intercanvi de criptomonedes de la Unió dels Emirats Àrabs (EAU) en un intent de salvar les seves fortunes, sol·licitant a les empreses de criptomonedes que liquidin milers de milions de dòlars. Alguns volen comprar béns immobles, mentre que altres volen convertir els seus actius en diners fiduciaris i ocultar-los, segons informa Reuters.

Una plataforma va confirmar que han rebut massa sol·licituds de bròkers suïssos en els últims deu dies, demanant liquidar els bitcoins per valor de milers de milions de dòlars. Els preocupa que les autoritats suïsses puguin congelar els fons.

L'executiu de la plataforma va dir que normalment reben una consulta en un mes per a transaccions grans, i va afegir: "Hem tingut com cinc o sis durant les últimes dues setmanes. Cap d'elles no s'ha concretat encara (han caigut en l'últim moment, cosa que no és estranya), però mai havíem tingut tant d'interès”.

El supervisor del mercat suís s'ha negat a fer comentaris sobre els volums de transaccions de criptomonedes. Els actius digitals estan subjectes a les mateixes sancions que s'imposen a les tinences tradicionals dels usuaris i particulars russos, per la qual cosa els fons de les persones sancionades han de ser congelats a Suïssa, tal com ha declarat la Secretaria d'Afers Econòmics del país (SEC) en un correu electrònic.

Dubai es converteix així en un centre de negocis per als països del Golf i un creixent mercat de criptomonedes que, com s'ha negat a prendre partit entre Moscou i els aliats occidentals, ha obert una via perquè els russos salvin les empreses.

Noticias relacionadas

contador