le bitcoin remonte a 60 000 dollars decision cle en vue sur un fonds indiciel a wall street 20211015155024

Els miners de criptomonedes ubicats al Kazakhstan esperen que l'activitat s'estabilitzi aquest dilluns, després del tall d'Internet al país, fruit del conflicte armat que pateix la regió. Segons diversos mitjans, molts han aconseguit mantenir l'activitat, mentre que altres empreses no valoren, de moment, abandonar el país.

El país de l'Àsia central és a dia d'avui el segon centre de minat mundial de monedes criptogràfiques, per darrere dels EUA, representant avui una mica més d'un 15% en producció de bitcoin, comparat amb un 8% fa una mica més de un any. Moltes de les empreses de mineria es van instal·lar al Kazakhstan després de la prohibició d'aquesta activitat a la Xina i la inestabilitat política fa preveure alguns analistes que puguin tornar a emigrar a altres llocs.

BIT Mining, una de les empreses de mineria de BTC més grans que va traslladar les seves operacions de la Xina al Kazakhstan l'any passat, encara està avaluant l'impacte dels disturbis polítics al Kazakhstan, segons va informar divendres l'agència de notícies de la indústria xinesa 8BTCnews.

"És poc probable que les nostres màquines mineres siguin evacuades a Amèrica del Nord", va dir un portaveu de BIT Mining, afegint que l'empresa seguirà de ben a prop la situació, segons recull CoinTelegraph.

Segons algunes fonts, els miners radicats al Kazakhstan han aconseguit mantenir les seves unitats en línia malgrat els talls d'Internet.

"Alguns miners del Kazakhstan ens van dir que el 7 de gener es va restablir temporalment Internet. A més, la xarxa 4G dels telèfons xinesos també funciona de forma intermitent. La indústria espera que el país pugui tornar a la normalitat dilluns que ve", va informar divendres el periodista xinès especialitzat en blockchain Colin Wu.

Les fonts també van dir que les operacions d'alguns miners no es van veure afectades, perquè es troben la majoria en zones remotes, mentre que les protestes es van concentrar a la zona urbana d'Almaty. "No s'ha sentit que cap miner hagi estat robat, però no poden minar a causa de la interrupció de la xarxa", ha informat Wu.

Noticias relacionadas

contador