ep mineriacriptomoneda 20180126161102
PIXABAY

L'Oficina de Política Científica i Tecnològica de la Casa Blanca va advertir dijous en un informe que les operacions de mineria de criptomonedes podrien obstaculitzar la capacitat del país per mitigar el canvi climàtic.

Segons el text, ara consumeixen tanta energia com tots els ordinadors domèstics o tota la il·luminació residencial. L'informe és el resultat de l'ordre executiva del president Joe Biden al març, que demanava al govern que examinés els riscos i beneficis de les criptodivises. I el resultat arriba enmig de les crítiques creixents sobre la quantitat d'electricitat que produeixen les operacions de mineria de criptomonedes.

L'Oficina de Política Científica i Tecnològica de la Casa Blanca va advertir dijous que les operacions de mineria de criptomonedes podrien obstaculitzar la capacitat del país per mitigar el canvi climàtic. També ha dit que les agències federals haurien de tenir en compte la informació dels miners de criptomonedes i dels serveis públics locals "d'una manera que preservi la privadesa" per ajudar a entendre i mitigar el problema.

El procés de mineria de criptomonedes implica el funcionament de bancs d'ordinadors per resoldre complicades equacions matemàtiques per tal de crear noves monedes i validar les transaccions. El bitcoin, la criptodivisa més popular, està lligada a aquest sistema de “prova de treball”, encara que la segona divisa més popular, l'ethereum, està passant a un mètode diferent que pot no requerir tanta energia.

La producció de criptomonedes als Estats Units representa entre el 0,2% i el 0,3% de les emissions mundials de gasos amb efecte d'hivernacle i entre el 0,4% i el 0,8% de les emissions nacionals, respectivament, encara que les estimacions són incertes, segons l'informe. La mineria de criptomonedes produeix emissions que escalfen el planeta, principalment en cremar carbó, gas natural i altres combustibles fòssils per generar electricitat.

Aquest any, la mineria de criptomonedes va produir entre 110 i 170 milions de tones mètriques de contaminació per carboni a tot el món i aproximadament entre 25 i 50 milions de tones mètriques només als Estats Units, segons l'informe. El procés produeix electricitat comprant-la a la xarxa elèctrica o produint i eliminant ordinadors i infraestructura de mineria.

Noticias relacionadas

contador