bitcoin dl
Pixabay

El mercat de les criptomonedes estira el rebot iniciat dijous, amb el bitcoin al capdavant de les pujades, que accelera el seu avanç després de tornar a superar la marca dels 20.000 dòlars. La moneda digital per antonomàsia avança un 6% durant 24 hores, fins a màxims des de finals d'agost, als 20.500 dòlars, en gran mesura gràcies a la pausa en el ral·li del dòlar que també es prolonga aquest divendres. A les altcoins s'hi imposa el verd i la capitalització total supera la barrera del bilió de dòlars per primera vegada en més de 10 dies.

  • 64.419,03$
  • -0,68%

El segon criptovalor més popular, l'ethereum, ha pujat un 3,2% en 24 hores i cotitza als 1.700 dòlars. L'avenç és del 6,8% des de la setmana passada. El bitcoin i l'ethereum tenen capitalitzacions de mercat de 387.670 milions de dòlars i 204.410 milions de dòlars, respectivament.

Els experts esperen que l'auge de la moneda digital líder segueixi als propers dies i estiri tot el mercat, ja que així ho apunta l'RSI (Índex de Força Relativa), que està mostrant una divergència alcista en el marc de temps diari. "Això passa quan el preu marca un mínim més baix i l'indicador RSI marca un màxim més alt, cosa que sol donar lloc a una futura tendència alcista", explica Marcus Sotiriou, analista de GlobalBlock.

Tot i això, crida aquest expert a la cautela, ja que l'entorn macroeconòmic segueix causant temor als inversors, ja que la crisi energètica europea domina els titulars. Les sancions d'Alemanya contra Rússia han provocat el tancament del gasoducte NordStream, fet que ha fet que els preus del gas es disparin: els alemanys han sortit al carrer per protestar contra les sancions del seu país que han provocat la reacció de Rússia.

Però si bé aquestes notícies donen raons als pessimistes, els fonamentals del bitcoin creixen dia a dia, ja que el nombre de bitcoins a la Red Lightning segueix marcant màxims històrics. Hi ha gairebé 4.700 bitcoins a la Red Lightning. A més, MicroStrategy va anunciar dimarts que està treballant en solucions per incorporar milions de persones a la Red Lightning.

La Red Lightning és una solució d'escalabilitat construïda sobre el bitcoin, que permet als usuaris enviar i rebre ràpidament BTC sense pràcticament cap quota, "de manera que si això s'adopta a nivell mundial, la 'cripto' tindrà una forta utilitat amb una xarxa de pagaments”, diu Sotiriou.

Els inversors també han decidit passar per alt les declaracions de la Casa Blanca que la mineria de criptomonedes podria obstaculitzar la capacitat dels Estats Units per lluitar contra el canvi climàtic.

Les operacions de criptografia als Estats Units consumeixen ara tanta energia com tots els ordinadors domèstics o tota la il·luminació residencial, va dir la Casa Blanca en un informe. L'informe és el resultat de l'ordre executiva del president Joe Biden al març, que demanava al govern que examinés els riscos i beneficis de les criptodivises.

Noticias relacionadas

contador