criptomonedas oficiales 1024x768

Diversos bancs centrals i el Banc de Pagaments Internacionals (BPI) han desenvolupat prototips d'una plataforma comuna de monedes digitals que té el potencial de fer més eficients els pagaments transfronterers, segons informa The Economic Times.

"Els dos prototips demostren la viabilitat tècnica d'una plataforma d'aquest tipus", van afirmar des del BPI en una declaració dimarts passat amb el Banc de la Reserva d'Austràlia, el Banc Negara de Malàisia, l'Autoritat Monetària de Singapur i el Banc de la Reserva de Sud-àfrica.

Sota el nom de Projecte Dunbar, el desenvolupament també demostra que les institucions financeres podrien utilitzar les monedes digitals del banc central (CBDC) per fer transaccions directament entre elles en una plataforma compartida, reduint la necessitat d'intermediaris i retallant costos i temps.

"Una plataforma comuna és el model més eficient per a la connectivitat dels pagaments, però també és el més difícil d'aconseguir", va declarar Andrew McCormack, director del Centre d'Innovació del BPI a Singapur.

La vicegovernadora del Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA), Michelle Bullock va dir: "Encara que és clar que cal continuar treballant en la reflexió sobre la viabilitat i el disseny de les plataformes multiCBDC, les conclusions del Projecte Dunbar proporcionen una bona plataforma per al treball futur".

El proper és el desenvolupament d'un reglament detallat de la plataforma, la revisió dels marcs legals i reglamentaris de les jurisdiccions participants, la formació de comitès de governança per al projecte que podrien transitar cap a comitès de governança per a una futura plataforma regional en directe. Finalment, caldria dur a terme el desenvolupament tècnic i la realització de proves a gran escala al sector a nivell regional.

contador