algunos-expertos-consideran-que-existe-burbuja-alrededor-criptomonedas
PEXELS

El supervisor dels mercats britànic (Financial Conduct Authority -FCA-) ha llançat una advertència sobre la inversió en actius criptogràfics coincidint amb una aguda correcció del mercat que ha provocat una sagnia del 20% en el bitcoin i en la majoria de monedes de xifrat. "Invertir en criptoactivos, o en inversions i préstecs vinculats a ells, generalment implica prendre riscos molt alts amb els diners dels inversors", ha advertit l'organisme.

"Com en totes les inversions especulatives d'alt risc, els consumidors han d'assegurar-se que entenen en què estan invertint, els riscos associats a la inversió i les proteccions reglamentàries que s'apliquen", afegeix el comunicat de l'FCA. I afegeix: "Si els consumidors inverteixen en aquest tipus de productes, han d'estar preparats per perdre tots els seus diners".

El regulador posa l'accent especialment en aquelles empreses que ofereixen inversions en criptoactius, préstecs o inversions vinculades a criptoactius que "prometen alts rendiments". "Els consumidors han de ser cautelosos si se'ls contacta del no-res, se'ls pressiona perquè inverteixin ràpidament o se'ls prometen rendiments que sonen massa bons per ser veritat", afegeix l'FCA.

Pel que fa a les empreses que ofereixen aquests productes, el regulador els insta a "assegurar-se que compleixen amb tots els requisits reglamentaris pertinents i que estan autoritzades per l'FCA". Des del 10 de gener de 2021, "totes les empreses de criptoactius del Regne Unit han d'estar registrades a l'FCA sota les regulacions per enfrontar el rentat de diners", postil·la al seu comunicat.

Noticias relacionadas

contador