ep logos de facebook y su matriz meta impulsora del metaverso
XTB

David Marcus, responsable dels esforços de l'empresa matriu de Facebook, Meta, en matèria de criptomoneda, va anunciar dimarts que deixarà l'empresa a finals d'any.

  • 501,80$
  • 1,54%

La sortida de Marcus es produeix després que l'empresa intentés i fracasés en el llançament d'una criptodivisa que es pogués utilitzar per enviar diners en línia a qualsevol persona del món a través dels productes de Facebook.

Marcus es va incorporar a Meta, l'empresa abans coneguda com a Facebook, l'agost del 2014 després d'una etapa de dos anys com a president de PayPal. El paper inicial de Marcus a Facebook va ser el de vicepresident a càrrec del servei Messenger de la companyia. Va deixar la divisió de Messenger per llançar la unitat de projectes financers de Facebook el maig del 2018.

Aquesta divisió va anunciar la moneda de cadena de blocs Libra de la companyia i la cartera digital Calibra el juny del 2019, dient que l'esperança era que tots dos projectes entressin en funcionament el 2020.

Cap dels dos projectes va veure la llum el 2020 després que Facebook s'enfrontés a una dura reacció contra les seves ambicions de criptodivises per part de legisladors i reguladors de tot el món. L'empresa va llançar finalment el seu producte de cartera digital, rebatejat com a Novi, a l'octubre. Però la moneda digital, que ara es diu Diem i està gestionada per una associació independent, continua sense fer-se pública.

"Tot i que encara queda molt per fer després del llançament de Novi -i segueixo tan apassionat com sempre per la necessitat de canvi en els nostres sistemes financers i de pagaments-, el meu ADN empresarial m'ha estat empenyent durant massa matins seguits per seguir ignorant-lo", va dir Marcus en un fil de Twitter en què anunciava la seva marxa.

Noticias relacionadas

contador