imagen1 bitcoin min

El brutal col·lapse de les criptomonedes de la setmana passada, amb el bitcoin (BTC) de tornada a nivells de preu no vistos des de finals del 2020, ha donat pas a una consolidació de la moneda criptogràfica als 20.000 dòlars. Aquest dimarts, es va desfermar un ral·li de curt termini, que va deixar pujades al mercat de fins a un 10% en alguns criptovalors i que, en el cas del bitcoin, va veure com es conquistava el preu dels 21.600 dòlars, segons CoinMarketCap. Tot i això, les vendes han tornat a entrar a aquesta àrea, cosa que ha portat el criptoactiu i la resta d'altcoins a cedir gairebé tots els guanys de les últimes 24 hores.

  • 64.297,38$
  • -4,05%

Les caigudes són al voltant de l'1% per al BTC i del 2,5% per a l'ethereum, que cotitzen sobre 20.500 i 1.100 dòlars respectivament. Altres monedes pateixen més, com és el cas del cardano (ADA), que deixa caigudes al voltant del 5% després que s'hagi anunciat l'ajornament de l'actualització Vasil de la cadena de blocs. La data prevista anteriorment per a la bifurcació de la xarxa principal era el 29 de juny, però ara s'ha endarrerit un mes fins a la darrera setmana de juliol per ampliar el període de proves.

El fundador de cardano, Charles Hoskinson, va anar a Twitter el 21 de juny per explicar l'anunci. Va afegir que l'actualització és "codi complet", cosa que significa que "probablement puguin prémer l'interruptor" i llançar-la. També va explicar que s'hi van afegir proves addicionals arran del col·lapse de l'ecosistema de Terra.

En qualsevol cas, l'autèntic motor d'un mercat de 900.000 milions de capitalització és el bitcoin i, segons l'anàlisi tècnica, si la creació de Satoshi Nakamoto manté l'impuls alcista, ha de recuperar la mitjana mòbil de 200 setmanes als 22.500 dòlars i convertir-la en suport. L'analista del mercat de criptomonedes Rekt Capital explica a més a més: "Si el BTC no pot recuperar l'MM de 200 setmanes com a suport, un dels escenaris del que podria passar implicaria la caiguda a nous mínims abans de la formació d'un Rang d'Acumulació per primera vegada per sota de l'MM de 200 setmanes".

“El seu aspecte tècnic és molt complicat i el més normal és que puguem acabar veient una extensió de les caigudes fins al nivell dels 16.000 dòlars”, comenta César Nuez, analista de Bolsamanía.

“Si no aconsegueix subjectar-se a aquest nivell de preus, és molt probable que puguem acabar veient una extensió de les caigudes fins al nivell dels 12.000 dòlars”, indica. “Prendre posicions als preus actuals implica un alt risc. El primer nivell de resistència és als 26.540 dòlars. No veurem un senyal de fortalesa mentre que es mantingui cotitzant per sota aquest nivell de preus”, avisa Nuez.

Altres experts mantenen el pessimisme i indiquen que el preu continua sent molt vulnerable a una altra caiguda fins a cotes més baixes, amb objectiu, com a mínim, als 15.000 dòlars. "No crec que tots els titulars negatius hagin quedat enrere pel que fa a la indústria de les criptomonedes i l'entorn del mercat financer en general continua sent desfavorable", apunta Craig Erlam, analista d'Oanda.

OFERTA DEL BITCOIN A LES PLATAFORMES DE COMPRAVENDA

En contrast amb això, el subministrament del bitcoin a les plataformes de compravenda de criptomonedes està a mínims dels últims 3 anys i mig, segons el proveïdor de dades en cadena Santiment. El proveïdor de dades afegeix:

"La proporció de l'oferta de bitcoins continua mantenint-se baixa a nivells vistos per darrera vegada al novembre de 2018. Aquest és un bon senyal d'un risc limitat de venda en el futur. Mentrestant, l'oferta continua disparant-se a les plataformes de compravenda, cosa que indica un poder de compra més gran".

El fet que el bitcoin ja estigui cotitzant amb un descompte del 70% respecte al màxim històric és un bon senyal perquè els jugadors a llarg termini acumulin. En lloc de detectar el fons exacte, els inversors a llarg termini poden començar a fer la mitjana del cost del dòlar en aquest punt per collir beneficis saludables d'aquí a quatre anys. Serà interessant veure quant de temps el bitcoin continua mantenint els nivells de suport de 20.000 dòlars.

Noticias relacionadas

contador