mineria bitcoin
Alberto Sánchez

El fundador de Twitter i actual conseller delegat de Block, Jack Dorsey, ha invertit 2 milions de dòlars juntament amb la companyia de capital risc Stillmark Invest a l'empresa de mineria de bitcoin Gridless. La companyia, radicada a Kenya, ha afirmat que la inversió recolzarà l'expansió de les seves mines de bitcoin als mercats africans.

Així mateix, Gridless ha anunciat que construirà més instal·lacions mineres a prop d'instal·lacions d'energia renovable, donant prioritat a l'electrificació de la comunitat circumdant abans d'aprofitar l'excedent d'energia per assegurar la xarxa bitcoin.

Gridless dissenya, construeix i explota mines de bitcoin amb petits productors d'energies renovables a zones rurals d'Àfrica on no s'aprofita l'excés d'energia. El primer any, Gridless ha contractat cinc projectes pilot a zones rurals de Kenya amb HydroBox, una empresa africana d'energia hidroelèctrica, tres dels quals estan actualment operatius. L'associació de Gridless amb HydroBox proporciona al productor d'energia electricitat a les 24 hores del dia per fer viable la generació d'energia.

“Àfrica necessita electricitat assequible. El nostre treball de suport als desenvolupadors de minixarxes d'energia renovable omple un buit, ajudant els desenvolupadors a expandir-se més ràpid, ser més sostenibles i servir milers de llars. Aquesta inversió i l'alt calibre dels socis que ens acompanyen volen dir que podem accelerar el nostre desplegament sabent que comptem tant amb el capital com amb el suport estratègic necessaris”, ha assenyalat Erik Hersman, CEO de Gridless, la qual té previst expandir-se a altres geografies d'Àfrica Oriental al futur.

“Mentre que la mineria de bitcoins ha estat dominant a Amèrica del Nord, Europa i Àsia, Àfrica presenta una gran oportunitat per diversificar encara més la mineria a tot el món, ajudant a assegurar millor la xarxa”, ha explicat Hersman, “Al continent abunden les energies renovables. Això presenta un potencial excel·lent de beneficis tant per als generadors d'energia com per als miners, així com la capacitat de tenir un impacte positiu real a les comunitats on s'utilitza”.

Per la seva banda, Alyse Killeen, sòcia gerent de Stillmark, ha assegurat que la companyia se centra "en invertir en empreses que estan ajudant a avançar a l'ecosistema bitcoin en formes que ofereixen valor sostenible i solucions per a molts". "Gridless ho fa aportant un enfocament socialment i ambientalment conscient a la mineria de bitcoin, que proporciona beneficis tangibles mitjançant l'accés a l'electricitat per a les comunitats a les zones rurals de l'Àfrica oriental", ha afegit.

Des de Block, el director de mineria i carteres de bitcoin, Thomas Templeton, ha indicat que la companyia “està molt centrada a ajudar a accelerar el 'hashrate' renovable global”. “Gridless representa una estreta alineació estratègica amb la nostra visió d'assegurar que la xarxa bitcoin aprofiti cada cop més l'energia neta, en combinació amb els centres computacionals bitcoin a tot el món. Aquest treball pot donar suport a les externalitats positives de la comunitat alhora que ajuda a assegurar la infraestructura distribuïda darrere de l'ecosistema monetari de bitcoin”, ha sentenciat.

Noticias relacionadas

contador