bitcoin ethereum

El mercat de les criptodivises està que crema després que l'actualització London de la xarxa Ethereum hagi impulsat el preu de la segona moneda per capitalització de mercat fins al voltant dels 3.000 dòlars, màxims des d'inicis de juny. En algunes plataformes d'intercanvi fins i tot s'han vist els 3.500 dòlars després del que es coneix com una bifurcació dura en la cadena de blocs dels contractes intel·ligents que implica millores com un abaratiment dels preus d'emissió de nous tokens.

  • 61.127,14$
  • 0,70%

La resta de les criptodivises, incloent-hi el bitcoin, s'han contagiat de l'optimisme generalitzat que presagia alces a la 'cripto número dos' fins a 10.000 dòlars i la capitalització de mercat voreja als 1,7 bilions de dòlars. Pel que fa a la creació de Satoshi Nakamoto, la moneda ha reconquistat els 40.000 dòlars i l'aspecte tècnic de la moneda digital per antonomàsia no podria ser més prometedor.

El més cotitzat dels criptoactius té per davant una formació en cap i espatlles invertida, segons José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. Però per seguir amb les pujades cal que el futur del bitcoin "bati amb comoditat la resistència dels 41.500 dòlars". "En el cas del comptat, la resistència que cal superar és dels 42.600 dòlars", explica l'expert, nivell de preus on els alcistes ja es van veure rebutjats a finals de la setmana passada.

De tornada a l'autèntic protagonista d'aquesta indústria, almenys durant les últimes hores, "els operadors creuen que els preus d'ethereum tenen altes probabilitats de tocar els 10.000 dòlars al mes", comenta Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'Avatrade. A més de les millores que ja s'han implementat, el realment important de l'actualització que es va desplegar aquest 5 de agost sobre la cadena de blocs de l'ether és que l'escalabilitat està passant al següent nivell i ho deixa tot a punt per a l'Ethereum 2.0.

Es preveu que aquest canvi arribarà cap a finals d'any o inici del que ve i implica millores fonamentals com el pas del protocol de Prova de Treball (POW per les sigles en anglès) -la resolució de problemes matemàtics per mantenir la xarxa- al de Prova de Participació (POS per les sigles en anglès) -basat en criteris com quantitat de moneda i temps a la xarxa- com a mecanisme de consens. El POS és més amigable amb el medi ambient i sostenible: en consumirà un 99,5% menys.

Noticias relacionadas

contador