tesla va accepter le dogecoin comme moyen de paiement dit elon musk

La notícia que Twitter per fi ha acceptat l'oferta d'Elon Musk de compra de la xarxa social de micro blogging, per 44.000 milions de dòlars, ha enviat una onada de compres al mercat de les criptomonedes, que remunten les pèrdues recents i deixen pujades tan espectaculars com la del dogecoin. El criptomeme, que és la mà dreta del CEO de Tesla, va arribar a disparar-se aquest dilluns un 26% després de conèixer-se la notícia i manté pujades del 20%, mentre la resta del mercat es tenyeix de verd i mostra avenços d'entre el 5%, que guanyen l'ethereum i el terra, al 2% de l'avalanche i el ripple. La capitalització total torna sobre la marca dels 1,86 bilions de dòlars.

  • 64.419,37$
  • 0,23%

El bitcoin, per la seva banda, ha aconseguit revertir les pèrdues recents que han portat la reina de les criptomonedes a caure a mínims de més d'un mes als 38.338 dòlars (segons dades de CoinMarketCap). Tot i això, l'embranzida de Musk i Twitter ha aconseguit elevar la seva cotització fins a la important marca dels 40.000 dòlars, amb la qual es troba batallant aquest dimarts en un clar moviment de consolidació. L'ethereum s'ha exercit de manera similar i ha remuntat la caiguda recent, fins a mínims del 18 de març als 2.804 dòlars. La segona moneda per capitalització de mercat ha reconquerit els 3.000 dòlars.

Els inversors s'han llançat al mercat de les 'criptos' després d'una setmana en què les declaracions del president de la Reserva Federal (Fed) dels Estats Units, Jerome Powell, anticipant una política monetària molt més dura del banc central més gran del món, hagi provocat que els preus d'aquests actius han seguit de prop els mercats tradicionals, que han patit vendes importants. Les compres han arribat de la mà de l'anticipació de les polítiques que Musk pot implementar a Twitter, que es consideren potencialment positives, ja que el CEO de Tesla és un conegut defensor de les monedes digitals.

Els experts lloen l'operació ja que hi podria haver menys 'bots' de 'spam' i això significa menys robatoris i estafes que entelin la indústria de les criptomonedes. A més, convertir l'algoritme de Twitter a codi obert per crear confiança és un pas cap a conceptes similars als de les 'criptos'. Al costat negatiu, els analistes es qüestionen si forçar l'autenticació humana d'alguna manera treu la privadesa i l'anonimat que fa que la plataforma de mitjans socials sigui única enfront dels seus competidors.

Així mateix, l'acord podria tenir més implicacions per al mercat de valors i les criptomonedes en termes d'apreciació, ja que aquest esdeveniment i altres notícies favorables que se'n derivin podria ser l'espurna que iniciï un nou cicle alcista per als actius criptogràfics. Els analistes assenyalen que va ser l'anunci de la compra de bitcoins de Musk el que va disparar les compres l'any passat fins als màxims històrics al voltant dels 69.000 dòlars i no descarten que el mercat es prengui aquest pas com un nou indici que el cicle no s'ha acabat.

Durant una mica més de 12 mesos, el també CEO Space X s'ha encarregat de bombar els preus dels actius utilitzant la seva plataforma de Twitter. Anomenat el 'Dogefather' va portar la moneda meme gairebé a 1 dòlar. I després d'alimentar el gran ral·li de la moneda criptogràfica des de 30.000 dòlars el 2021, va ser qui va tirar la primera pedra i va donar el tret de sortida a la fase baixista de les accions i les criptomonedes.

I si ara és ell qui dona el tret de sortida al proper impuls alcista? El mercat borsari nord-americà va experimentar un dels girs més grans en un sol dia des de fa temps. El bitcoin, que s'esperava que caigués per sota dels 30.000 dòlars, s'ha tornat a situar per sobre dels 40.000 dòlars. L'acord de 43.000 milions de dòlars de Twitter podria haver posat fi a la carnisseria recent del mercat de valors i de les criptomonedes, assenyalen alguns analistes.

contador