coinbase

El broker de monedes digitals Coinbase ha registrat aquest dijous davant la Comissió de Borsa i Valors dels EUA (SEC) la seva sortida a borsa. El seu objectiu és que el seu debut borsari es produeixi al Nasdaq.

El salt al parquet novaiorquès es produirà en ple boom per les criptos. L'auge de les monedes digitals és tal que el bitcoin està per sobre dels 50.000 dòlars i la seva capitalització ha arribat a superar el bilió de dòlars.

Des de la companyia no han ofert molts detalls sobre la seva sortida a borsa, de manera que encara no es coneix la data en què s'estrenarà al parquet ni quantes accions hi col·locarà. Des de Coinbase expliquen que amb aquest moviment busquen "impulsar la criptoeconomia" per crear un sistema financer obert a tothom.

"Ho aconseguirà mitjançant la creació d'un sistema financer més just, accessible, eficient i transparent per a l'era d'Internet que aprofita el poder dels actius digitals construïts amb tecnologia de cadena de blocs", declara l'empresa durant la seva pròpia presentació.

La sortida a borsa podria valorar Coinbase en més de 100.000 milions de dòlars, xifra que la convertiria en una de les majors empreses a sortir a borsa des de Facebook, segons dades publicades per Axios.

L'espanyola BBVA compta amb una participació en el capital de Coinbase menor al 5% a través del fons de capital risc Propel Ventures, creat per Carlos Torres. Andreessen Horowitz, Tiger Global, Ribbit Capital, Union Square Ventures i el seu cofundador Fred Ehrsam figuren entre els seus principals accionistes

Noticias relacionadas

contador