wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

El mercat de les monedes digitals està vivint fortes dosis de volatilitat durant l'última setmana i mitja. Des que el bitcoin va trencar amb violència els 6.000 dòlars, la més operada de les monedes digitals ha tornat a les alces i baixades a les quals tenia acostumats els operadors. Després de caure per sota dels 3.500 dòlars aquest diumenge, ha remuntat amb força per sobre dels 4.000 dòlars, després del recolzament de Jeffrey Sprecher, president de la borsa de Nova York.

  • 64.025,47$
  • -4,08%

El primer espasa de Wall Street ha defensat amb entusiasme les monedes digitals durant la conferència Consensus Invest que es va celebrar a Nova York aquest dimarts. Amb el bitcoin un 80% per sota dels seus màxims de fa gairebé un any, als 20.000 dòlars, ha declarat que "els actius digitals sobreviuran en el temps".

No obstant això, Sprecher ha assenyalat que és "agnòstic respecte al preu" de la divisa digital. La caiguda d'un 33% en tan sols una setmana ha emulat la punxada de l'anterior bombolla de 2013 en la creació de Satoshi Nakamoto, amb tot, el parquet d'operacions més important del món ha decidit donar suport a les monedes de xifrat quan falten pocs mesos perquè Wall Street tingui la seva pròpia plataforma d'operacions a en monedes digitals.

El també conseller delegat de la borsa de derivats Intercontinental Exchange (ICE) ha ajornat fins al 24 de gener el llançament de l'esmentat intercanvi, que rebrà el nom Bakkt i estarà sota el paraigua de l'ICE. Segons informa Market Watch la plataforma estarà dissenyada per a l'operativa amb actius digitals i facilitarà als participants de Wall Street acceptar les monedes digitals.

A més, oferirà un contracte de futurs que es liquidarà en bitcoins, a diferència dels productes que ofereixen les borses de derivats Chicago Mercantile Exchange (CME) i Chicago Board Operations Exchange (CBOE), que es liquida en efectiu. Kelly Loeffler, consellera delegada de Bakkt ha assenyalat que aquest derivat ajudarà els operadors a establir un preu regulat.

Les notícies han animat el mercat de les monedes criptogràfiques, que deixen forts avenços de doble dígit en el cas del litecoin, mentre la resta de monedes més operades s'aprecien entre un 3% i un 8%. La capitalització total ha recuperat la franja dels 130.000 milions de dòlars, després de cedir 70.000 milions en poc més d'una setmana.

Noticias relacionadas

contador