nueva bitcoin portada

El bitcoin ha estat incapaç de prolongar el rebot fins al preu objectiu dels 40.000 dòlars i ha deixat caigudes d'un 4% dimecres, que s'amplien dijous al 5% durant les últimes 24 hores, a la calor de la caiguda del sector tecnològic de Wall Street a l'after hours. Els resultats de Meta (Facebook) publicats després del tancament van decebre els inversors i la xarxa social va acabar les operacions esteses als EUA amb una caiguda de gairebé un 23%. El mercat de les criptomonedes en general es tenyeix de vermell després del ral·li d'aquesta setmana i les altcoins cedeixen al voltant d'un 5% de mitjana.

  • 67.412,75$
  • -3,01%

La creació de Satoshi Nakamoto ha perdut la marca dels 37.000 dòlars després de tancar aquest dimecres en preus inferiors a aquest nivell per primer cop des del 26 de gener. La moneda digital ha marcat un mínim des del 25 de gener als 36.400 dòlars i els experts comencen a preguntar-se si les opcions que assoleixi l'objectiu de 40.000 dòlars no són més que un miratge.

El rebot del bitcoin ha estat encoratjador durant l'última setmana, però fins ara no ha aconseguit recuperar aquesta important resistència, "cosa que pot causar cert malestar entre els que esperen que el mínim hagi quedat enrere", comenta Craig Erlam, analista d'Oanda. "La millora en la gana pel risc als mercats més amplis està recolzant naturalment el preu i podria ser en última instància el que el porti a travessar aquest important nivell de resistència, sempre que es mantingui", afegeix. Però puntualitza que “estem veient una presa de beneficis que està contribuint a les caigudes de curt termini”.

Els experts avisen que les decisions dels bancs centrals d'aquest dijous marcaran el compàs dels criptoactius, ja que “el bitcoin continuarà cotitzant com un actiu de risc i probablement se'n beneficiarà si segueixen mostrant certa reticència a l'hora d'endurir la seva política monetària”, explica Edward Moya, analista d'Oanda. En aquest sentit, creu l'expert que el Banc d'Anglaterra i del Banc Central Europeu podrien tenir un impacte més gran del normal a les criptomonedes, “ja que Wall Street està buscant un senyal sobre la direcció en què es dirigeix ​​la gana pel risc”.

Tot i que el Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA) es va abstenir de pujar els tipus durant la reunió de dimarts, el governador Philip Lowe no va descartar la possibilitat de pujar el tipus d'interès en algun moment del 2022. I als Estats Units, la Reserva Federal (Fed) ha assenyalat la possibilitat de múltiples pujades de tipus aquest any. Això ha fet que els actius de risc, com les accions tecnològiques d'alta valoració i la majoria de les criptomonedes, pateixin fortes vendes.

En altres criptovalors, l'ethereum ha estat incapaç de sostenir-se als 2.800 dòlars, nivell de preu que havia de trencar amb comoditat per prosseguir el ral·li fins als 3.000 dòlars. Ha marcat màxims per dos dies consecutius justament en aquesta resistència, però s'ha vist rebutjat i ha caigut fins al suport dels 2.640 dòlars, per on passa la línia de tendència alcista que s'ha format al gràfic horari. La reculada de Fibonacci segueix apuntant a caigudes més grans fins als 2.600 dòlars.

Altres monedes digitals que presentaven un panorama prometedor aquest dimecres s'han girat a la baixa amb força. El cardano es manté per sobre d'un dòlar, però per ara no sembla que tingui ganes d'estirar el ral·li recent d'un 20% que presenta potencial de pujades fins a l'1,26 dòlars. La solana ho passa pitjor i cau un 10% després de la seva carera alcista per sobre dels 100 dòlars que no ha aconseguit perllongar, de manera que corregeix fins als 98 dòlars.

Pel que fa al LUNA, el criptovalor de la xarxa Terra, ha frenat la recuperació després de la garrotada d'inicis de setmana per l'escàndol del projecte de finances descentralitzades Wonderland. I el dogecoin cedeix per sota dels 0,14 dòlars. La capitalització total del mercat és d'1,67 bilions de dòlars, 100.000 milions de dòlars per sota d'on era dimecres.

Noticias relacionadas

contador