bitcoinmania1

La conversa a Twitter sobre l'acció del preu del bitcoin gira aquest dimecres al voltant de si el principal actiu digital serà capaç de superar la formidable resistència que l'espera als 40.000 dòlars. Prenent les dades de tot 2021 en perspectiva, però, alguns inversors fan notar una altra dada curiosa i és que la cotització d'aquest 2 de febrer és pràcticament la mateixa que la del 2 de febrer de 2021.

  • 66.143,49$
  • 5,89%

Així, el principal actiu digital viu un particular dia de la marmota, per la qual cosa el 2021 complet va ser un any de consolidació per al bitcoin. Això justifica que fins i tot un viatge de tornada al pic de 69.000 dòlars no constituiria un canvi important en el rendiment del preu, recull CoinTelegraph.

Dades analitzades per aquesta web especialitzada mostren que l'acció sostinguda del preu del bitcoin per sobre dels 37.000 dòlars aquesta setmana ha permès que l'índex de força relativa (RSI) divergeixi d'una tendència baixista de diversos mesos. Després de passar de 36.700 a 39.280 dòlars al febrer, la moneda de Satoshi Nakamoto encara no té l'impuls necessari per desafiar la resistència dels 40.000. Tot i això, això podria canviar aviat, ja que un operador mostra que l'RSI ha sortit de la seva immersió en territori de "sobrevenda".

"A més, en aquest moment els 40.000 dòlars coincideixen també amb la part alta del canal baixista pel qual es desplaça el subjacent des dels màxims històrics del novembre", comenta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. “El cert és que malgrat la caiguda del 53% des dels màxims històrics a dia d'avui els mínims i màxims creixents de mitjà-llarg termini segueixen intactes. I així no cau”, conclou.

Si trenca els 40.000 dòlars, això sorprendria molts operadors i s'hi podria veure algun impuls alcista”, indica Edward Moya, analista d'Oanda. "El bitcoin continuarà cotitzant com un actiu de risc i probablement se'n beneficiarà si els bancs centrals segueixen mostrant certa reticència a l'hora d'endurir la seva política monetària", afegeix. En aquest sentit, creu l'expert que les decisions sobre els tipus d'interès del Banc d'Anglaterra i del Banc Central Europeu de dijous podrien tenir un impacte més gran del normal a les criptomonedes, “ja que Wall Street està buscant un senyal sobre la direcció en què es dirigeix ​​la gana pel risc”.

Noticias relacionadas

contador