ep archivo   moneda virtual bitcoin
ANTANACOINS CC - Archivo

El bitcoin torna a intentar elevar-se per sobre dels 42.000 dòlars aquest dimarts, nivell de preus que ha superat durant el cap de setmana. Tot i que dilluns va enviar mostres d'esgotament, la moneda digital més operada del món ha tornat a cobrar impuls per tornar-ho a intentar amb aquesta zona de resistència, encara que els experts avisen que, malgrat les bones sensacions, fins que no ataqui els 46.000 dòlars, les pujades s'encaixen dins de la consolidació dels preus en què fa algunes setmanes que està encaixat l'actiu digital.

  • 64.180,60$
  • 1,24%

Pel que fa a la resta del mercat, el verd s'imposa també en l'ethereum, el cardano, l'avalanche i la polkadot, amb alces d'entre el 3% i el 5%, mentre que la capitalització total puja als 1,9 bilions de dòlars. L'ether –la unitat de la xarxa ethereum–, per la seva banda, torna a plantar cara a la zona de resistència dels 3.000 dòlars.

"La reina de les criptomonedes, el bitcoin, per fi s'ha despertat i avui hem vist que el preu ha pujat. Igual que l'or, el bitcoin també es considera una cobertura contra la inflació, especialment perquè l'oferta del bitcoin és limitada", comenta Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'AvaTradre.

Pel que fa als nivells tècnics del preu, avisa l'expert que "és probable que els operadors continuïn observant la moneda digital molt a prop a mesura que comença el seu viatge cap a la seva resistència principal real dels 50.000 dòlars. "Només una vegada que el preu del bitcoin trenqui per sobre aquest nivell de resistència clau, podrem dir que la narrativa del preu ha canviat dràsticament ara, i les probabilitats estan a favor de màxims i mínims més alts. Fins aleshores, és probable que prevalgui el sentiment baixista", indica.

"Amb tot, la falta de catalitzadors perquè es produeixin més pujades crida a la paciència", comenta per part seva Craig Erlam, analista d'Oanda.

"El subjacent s'està desplaçant dins del que és un triangle simètric (màxims decreixents i mínims creixents). I fins que el preu no trenqui per un costat o l'altre no tindrem la confirmació sobre el que pot ser el següent gran moviment en tendència", comenta per la seva banda José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. "Com a zona de suport de curt termini tenim la base del triangle (35.000) i com a resistència, la part alta (45.300). Però fins que el preu no trenqui amb claredat, no tindrem res de res. Tot seguirà igual i no volem buscar-li l''excusa' al moviment de torn".

"El que sembla clar és que només per sobre dels 46.000 dòlars (màxims de febrer) amb força s'activaran novament els senyals de compra al bitcoin. I mentrestant aquí no hi ha res a fer", proclama.

Des del punt de vista fonamental, els inversors estan esperant la decisió de la Comissió de Mercat i Valors dels EUA (SEC per les sigles en anglès) per aprovar el seu primer ETF de bitcoin al comptat. Ahir, l'agència va dir que ampliaria la finestra per prendre una decisió sobre el vehicle d'inversió en bitcoin de WisdomTree. Tenir l'aprovació de l'ETF de bitcoin al comptat canviarà realment el joc per al bitcoin, i el fet que la SEC no hagi rebutjat la decisió aquesta vegada ha augmentat les probabilitats que les notícies siguin més positives.

Noticias relacionadas

contador